Ochelari de vedere

La Videt ți-am pregătit o colecție de peste 2500 de rame pentru ochelari de vedere. Poți comanda din magazinul online sau poți veni în showroom-ul din București, unde vei găsi aceleași prețuri. Ai posibilitatea de a proba sute de modele de rame ochelari de vedere damă sau pentru barbati cu oglinda virtuala si in acest fel iti vei da seama care ti se potrivesc. În plus, dacă petreci mult timp în fața ecranelor, poți opta pentru o pereche de ochelari cu protectie calculator.


Dintre brandurile de ochelari de vedere, poți alege între: rame ochelari Guess, rame ochelari Versace, rame ochelari Armani, rame ochelari Ray Ban, Crullé (rame ochelari ieftine), Dolce&Gabbana, Calvin Klein, Silhouette, Vogue, Burberry, Adidas, Carrera, Christian Dior, Gucci, Givenchy, Guess, Hugo Boss, Jimmy Choo, Max Mara, Missoni, Moschino, Marc Jacobs, Prada, Polaroid, Pierre Cardin și multe altele.

Ce sunt ochelarii de vedere și la ce folosesc?

Lentilele de ochelari sunt piesele optice care corectează viciile de refracție, adică problemele pe care le întâmpină ochiul atunci când focalizează lumina și îmbunătățesc abilitatea de a distinge obiecte. Aceste vicii de refracție sunt: miopia, hipermetropia, astigmatismul sau prezbiopia. Ramele ochelarilor ajută la încadrarea lentilelor, iar cu ajutorul formatului, a brațelor și a punții nazale din componența lor, ochelarii de vedere se fixează pe fața purtătorului pentru a oferi confort maxim și a sprijini corectarea vederii.


Așa cum aminteam mai sus, ochelarii de vedere se folosesc, în principal, pentru două roluri esențiale: corectarea defectelor de vedere și/sau protecție. Ochelarii de vedere cu dioptrii pentru corectarea afecțiunilor oculare pot să aibă integrate și tratamente de protecție (UV, împotriva luminii albastre provenite de la ecranele digitale, pentru condus pe timp de zi sau de noapte). Ochelarii de vedere care se folosesc doar pentru protecție nu au dioptrii, doar tratamentele și filtrele specifice nevoii purtătorului, cum ar fi lentilele cu antireflex.

Cum știi dacă ai nevoie de ochelari de vedere?

Afecțiunile oftalmologice sunt indicate, în general, de diferite simptome care să îți dea de înțeles că nu mai vezi bine, însă de cele mai multe ori, acuitatea vizuală scade gradual și nu dintr-o dată.

Cele mai întâlnite simptome în cazul celor care au nevoie de ochelari de vedere:

 • Vederea neclară sau încețoșată
 • Dureri frecvente de cap, stări de confuzie
 • Oboseală, usturime, mâncărime la nivelul ochilor
 • Privire încrucișată
 • Vederea dublă sau distorsionată
 • Tendința de a sta foarte aproape de ecrane digitale (smartphone, tabletă, laptop etc.) pentru a distinge text sau imagini
 • Vedere slabă la distanță
 • Efectul de halo atunci când conduci sau privești direct o sursă de lumină (becuri sau faruri de mașină)
 • Nevoia de lumină mai puternică pentru a vedea mai clar

Posibile afecțiuni oftalmologice

Dacă ai dificultăți în a distinge clar obiecte la distanță, însă la apropiere totul devine clar, este posibil să ai miopie. Dacă, dimpotrivă, atunci când citești sau privești un obiect din apropiere, iar la distanță vederea este normală, afecțiunea oculară se numește hipermetropie. Presbiopia apare, de regulă, la persoane peste 40 ani și se manifestă prin dificultatea de a focusa privirea de foarte aproape. De asemenea, dacă petreci mult timp în fața calculatorului, pot apărea diferite simptome care să indice nevoia purtării de ochelari de vedere cu tratamente de protecție, precum roșeață și senzație de uscăciune sau usturime a ochilor, oboseală, dureri de cap.

De ce este important consultul oftalmologic

Oftalmologul este singurul avizat să-ți ofere o analiză completă a vederii și să-ți prescrie cea mai bună soluție pentru problema ta oculară. Așadar, chiar dacă faci teste de acuitate vizuală disponibile online, acelea îți pot indica doar dacă ai probleme de vedere și apoi să consulți un specialist, însă nu îți oferă un diagnostic și nu înlocuiesc consultul oftalmologic. La o primă consultație, medicul oftalmolog va verifica starea generală de sănătate a ochilor tăi și va determina dacă ai afecțiuni oculare sau vicii de refracție.

Avantajele ochelarilor de vedere

Dacă ai nevoie de corectarea vederii și ai conchis că ai nevoie să porți ochelari de vedere sau lentile de contact, dar te gândești la ce presupune asta pe termen scurt, mediu și lung, iată câteva dintre avantajele purtării ochelarilor de vedere, chiar și în raport cu purtarea lentilelor de contact:

 • Spre deosebire de lentilele de contact, ochelarii de vedere sunt mai ușor de întreținut
 • Dacă ai ochii sensibili sau uscați, acomodarea cu ochelarii de vedere va fi mai ușoară decât cu lentilele de contact
 • La un calcul pe termen lung, sunt mai ieftini decât lentilele de contact, mai ales dacă nu îi spargi sau nu ți se schimbă prescripția
 • Dacă ai nevoie (și) de protecție UV și PC, poți opta pentru ochelari de vedere cu tratamente specifice
 • Poți să alegi rame pentru ochelarii de vedere care să se potrivească stilului tău și aibă nu doar un rol funcțional, cât și unul estetic. La Videt, găsești o paletă largă de modele și branduri de ochelari de vedere, pentru toate buzunarele, așa că te așteptăm să descoperi colecțiile noastre.

Ce ochelari de vedere alegi în funcție de afecțiunea oftalmologică

Ochelari de distanță

Ochelarii de distanță sunt printre cei mai des întâlniți ochelari și se prescriu, în general, persoanelor care suferă de miopie. Așadar, dacă ai miopie, ochelarii care îți vor fi indicați sunt cei cu lentile sferice concave sau divergente cu dioptrii cu minus (negative). Aceștia pot fi purtați fără probleme pe toată durata zilei, deoarece nu afectează acuitatea vizuală la apropiere (citit) sau vederea intermediară. Majoritatea miopilor au o sensibilitate crescută la lumina puternică, așa că cei mai recomandați ochelari sunt cei cu lentile colorate, care mai reduc din intensitatea luminii.

Dacă suferi de astigmatism, ochelarii cei mai potriviți sunt cei cu lentile cilindrice sau torice (dioptrii cu plus și minus). Ele te ajută să vezi mai clar atât la distanță cât și la apropiere, deoarece îți permit focalizarea imaginii într-un singur punct pe retină (vedere normală), vederea ta fiind astfel îmbunătățită.

Ochelari de aproape

Numiți și ochelari de citit, aceștia te ajută să focalizezi mai bine obiectele aflate în imediata apropiere și pot fi cel mai ușor recunoscuți după forma lor clasică. Se recomandă, în general, persoanelor care suferă de prezbiopie. Au dimensiuni reduse și se așează pe vârful nasului, pentru a se putea privi peste aceștia. Spre deosebire de ochelarii de distanță, lentilele pentru citit (cu dioptrii pozitive) afectează vederea la distanța intermediară sau la depărtare, și nu pot fi folosiți decât pentru citit.

Ochelari bifocali

Ochelarii bifocali sunt folosiți în special de persoanele în vârstă și pot fi recunoscuți după forma lentilelor. În partea de jos a lentilei au 2 pastile, pentru dioptriile de aproape. Cu acești ochelari putem să vedem la distanță și la apropiere.

Ochelari progresivi

Ochelarii progresivi sunt o variantă îmbunătățită a ochelarilor cu lentile bifocale. Lentilele progresive se recomandă pentru a vedea la distanță, intermediar și aproape. Unele persoane care suferă de hipermetropie optează pentru acest tip de lentile, deoarece există riscul ca, în timp, să aceștia să vadă în ceață și la distanță, așa că, în loc să aibă două perechi de ochelari (pentru aproape, respectiv pentru distanță), ochelarii de vedere cu lentile progresive sunt o opțiune excelentă. Singurul dezavantaj al acestor lentile este costul ridicat față de o pereche de ochelari bifocală.

Tipuri de lentile cu dioptrii pentru ochelarii de vedere

 • Lentilele monofocale: sunt create pentru persoanele care au nevoie de o singură pereche de ochelari, de distanță sau de apropiere. Aceste lentile pot fi sferice sau cilindrice. Cele sferice sunt potrivite persoanelor care suferă de miopie sau hipermetropie, în timp ce lentilele cilindrice sunt prescrise celor care sunt afectați de astigmatism miopic sau hipermetropic.
 • Lentilele bifocale: se recomandă celor care au nevoie de corecția vederii atât la distanță, cât și la apropiere, în special persoanelor cu presbiopie, afecțiune care apare în jurul vârstei de 40 de ani. De obicei, aceste persoane au nevoie și de o corectare a miopiei, hipermetropiei sau astigmatismului. Acest tip de lentilă vine ca o alternativă pentru a nu mai fi nevoit să ai două perechi de ochelari, deoarece poate adapta înclinația ochiului după necesitate, cu ajutorul celor 2 centre focale pe care le deține.
 • Lentilele progresive: îmbină corectarea vederii la distanță, distanță intermediară și apropiere, tranziția fiind ușoară între cele 3 zone, și sunt considerate a fi cele mai performante lentile, în special pentru că se observă și o îmbunătățire considerabilă a vederii periferice. Acestea se recomandă persoanelor care au dificultăți cu focalizarea obiectelor apropiate, care suferă de presbiopie, și sunt potrivite pentru orice tip de ramă.

Tipuri de rame pentru ochelarii de vedere

Atunci când ești în căutarea ramei perfecte de ochelari, te ghidezi, instinctiv, după preferințe și stilul personal, dar este important să consideri și alte aspecte, precum scopul purtării, materialul și durabilitatea lor. Ramele cu cadru complet susțin orice tip de lentilă, pe când cele pe jumătate de cadru au o greutate mai mică, iar ramele fără cadru diminuează efectul de barieră vizuală. Cele din plastic sunt mai ușoare, în timp ce ramele din metal sunt foarte rezistente.

 • Ochelari de vedere cu rame întregi (cadru complet): Sunt rezistente și pot susține orice tip de lentilă, indiferent de material, de dioptrie sau de gradul de subțiere (întărire). Un dezavantaj ar fi faptul că au o greutate mai mare și că pot reprezenta o barieră vizuală.
 • Ochelari de vedere cu rame cu jumătate de cadru (sau cu prindere pe fir): o variantă grozavă pentru persoanele cu dioptriile mai mari, unde lentila devine mai groasă. Acestea au o greutate mai mică față de rama întreagă, iar atunci când privești în jos, lipsa ramei în partea inferioară nu limitează câmpul vizual. Dezavantajul este că există riscul mișcării lentilelor sau chiar a desprinderii acestora, iar la impact, se pot sparge sau zgâria.
 • Ochelarii de vedere fără ramă: aceștia nu au cadru și au lentilele prinse pe capse sau șuruburi. Se pot adapta ușor oricărui stil datorită designului minimalist în partea frontală, care pune în evidență chipul purtătorului. Dezavantajul este că acești ochelari de vedere se pot îndoi mai repede față de restul ramelor, iar lentilele se pot sparge destul de ușor, puntea nazală și brațele fiind prinse direct pe lentile. În plus, costurile sunt mai ridicate, deoarece procesul de realizare este mai dificil față de restul ramelor.

Ochelari de vedere in functie de forma ramei

Există mai multe stiluri larg cunoscute de rame pentru ochelarii de vedere, iar in funcție de asta poți opta pentru o pereche de:

Pe langa aceste modele, mai gasiti si ochelari de vedere cu rame ochelari clip on, browline sau supradimensionati.

Mai multe informații Mai puține informații

Alege-ți rama

Găsește-ți rama potrivită din cele peste 2000 de modele disponibile pe site. Probeaz-o virtual înainte de a o cumpăra.

Adaugă lentilele

Pentru rama selectată, poți introduce parametrii lentilelor, conform prescripției tale. Totul online, simplu și ușor!

Pregătim ochelarii pentru tine

Optometriștii noștri vor verifica comanda ta, apoi ochelarii vor intra la montaj.

Îți livrăm ochelarii acasă

Vei primi noii tăi ochelari acasă, în 3-14 zile, în funcție de lentilele pentru care ai optat.

Crullé TR1726 C1

Rame Crullé TR1726 C1
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
158.99 Lei

Ray-Ban RX6489 2500

Rame Ray-Ban RX6489 2500
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
497.99 Lei

Crullé 9484 C4

Rame Crullé 9484 C4
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
139.00 Lei

Crullé TR1712 C5

Rame Crullé TR1712 C5
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
178.99 Lei

Crullé 17191 C1

Rame Crullé 17191 C1
-30%
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
199.00 Lei
139.30 Lei

Crullé TR1673 C5

Rame Crullé TR1673 C5
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
139.00 Lei

Ray-Ban RX7140 2000

Rame Ray-Ban RX7140 2000
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
507.99 Lei

Vogue VO5276 2736

Rame Vogue VO5276 2736
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
293.99 Lei

Crullé S1729 C1

Rame Crullé S1729 C1
-85%
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
289.00 Lei
43.35 Lei

Crullé TR1726 C5

Rame Crullé TR1726 C5
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
158.99 Lei

Ray-Ban RX3447V 2500

Rame Ray-Ban RX3447V 2500
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
466.99 Lei

Hugo Boss HG 1017 807

Rame Hugo Boss HG 1017 807
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
411.99 Lei

Polaroid PLD 6137/CS 807/M9

Rame Polaroid PLD 6137/CS 807/M9
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
295.99 Lei

Emporio Armani EA1041 3094

Rame Emporio Armani EA1041 3094
-8%
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
428.99 Lei
394.67 Lei

Marisio 3126G16 C2

Rame Marisio 3126G16 C2
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
201.99 Lei

Hugo Boss HG 1092 OIT

Rame Hugo Boss HG 1092 OIT
-15%
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
475.99 Lei
404.59 Lei

Crullé 9200 C1

Rame Crullé 9200 C1
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
158.99 Lei

Crullé TR1726 C4

Rame Crullé TR1726 C4
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
158.99 Lei

Ray-Ban RX7151 2000

Rame Ray-Ban RX7151 2000
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
499.99 Lei

Ray-Ban RX7066 - 2000

Rame Ray-Ban RX7066 - 2000
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
428.99 Lei

Tommy Hilfiger TJ 0009 807

Rame Tommy Hilfiger TJ 0009 807
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
325.99 Lei

Calvin Klein CK18721 677

Rame Calvin Klein CK18721 677
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
329.00 Lei

Polaroid PLD 6139/CS 807/M9

Rame Polaroid PLD 6139/CS 807/M9
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
290.99 Lei

Crullé 8043 C3

Rame Crullé 8043 C3
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
159.00 Lei

Polaroid PLD 6136/CS 807/M9

Rame Polaroid PLD 6136/CS 807/M9
-15%
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
311.99 Lei
265.19 Lei

Crullé Titanium 6018 C1

Rame Crullé Titanium 6018 C1
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
299.00 Lei

Emporio Armani EA3038 5063

Rame Emporio Armani EA3038 5063
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
459.99 Lei

Marisio BG2926 C1

Rame Marisio BG2926 C1
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
295.99 Lei

Vogue VO5276 W44

Rame Vogue VO5276 W44
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
296.99 Lei

Fossil FOS 7100 3YG

Rame Fossil FOS 7100 3YG
-20%
Livrare gratuită În stoc
În stoc
372.99 Lei
298.39 Lei

Crullé 17271 C4

Rame Crullé 17271 C4
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
199.00 Lei

Crullé 9484 C3

Rame Crullé 9484 C3
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
158.99 Lei

Crullé TR1726 C2

Rame Crullé TR1726 C2
-90%
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
469.00 Lei
46.90 Lei

Polaroid PLD 6138/CS 086/SP

Rame Polaroid PLD 6138/CS 086/SP
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
312.99 Lei

Marisio 1223G18 C1

Rame Marisio 1223G18 C1
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
201.99 Lei

Calvin Klein CK19516 012

Rame Calvin Klein CK19516 012
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
329.00 Lei

Tommy Hilfiger TJ 0019 PJP

Rame Tommy Hilfiger TJ 0019 PJP
-40%
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
499.98 Lei
299.99 Lei

Crullé 9484 C2

Rame Crullé 9484 C2
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
158.99 Lei

Crullé TR1886 C5

Rame Crullé TR1886 C5
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
139.00 Lei

Polaroid PLD 6138/CS 35J/A2

Rame Polaroid PLD 6138/CS 35J/A2
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
311.99 Lei

Crullé S1720 C2

Rame Crullé S1720 C2
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
139.00 Lei

Crullé Titanium 16048 C3

Rame Crullé Titanium 16048 C3
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
378.99 Lei

Tommy Hilfiger TH 1529 PJP

Rame Tommy Hilfiger TH 1529 PJP
-10%
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
359.99 Lei
323.99 Lei

Vogue VO3940 965S

Rame Vogue VO3940 965S
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
316.99 Lei

Tommy Hilfiger TH 1590 807

Rame Tommy Hilfiger TH 1590 807
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
449.99 Lei

Polaroid PLD 6158/CS 807/M9

Rame Polaroid PLD 6158/CS 807/M9
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
347.99 Lei

Tommy Hilfiger TH 1318 VN5

Rame Tommy Hilfiger TH 1318 VN5
Poți proba virtual acești ochelari
Livrare gratuită În stoc
În stoc
430.99 Lei

Marisio 5194 C1

Rame Marisio 5194 C1
Poți proba virtual acești ochelari
În stoc
În stoc
163.99 Lei
Ai vizualizat 48 produse din 5637.

Cum comanzi ochelari de vedere online

Tehnologia ne permite acum să ne achiziționăm ochelari de vedere online foarte ușor și foarte rapid. Dacă ai deja o prescripție medicală validă (care este încă în termen de valabilitate), atunci procesul este foarte ușor. Dacă rețeta ta oftalmologică a expirat sau, pur și simplu, ai nevoie de una, este important să te programezi întâi la un consult de specialitate.

Un important avantaj la magazinele de ochelari fizice sau la clinici este faptul că poți proba câți ochelari dorești, până găsești rama care ți se potrivește preferințelor și nevoilor tale. Cu toate acestea, datorită dezvoltării tehnologice, acum putem să beneficiem de astfel de servicii și la magazinele online de specialitate. De aceea, pe Videt.ro fie poți proba online (cu ajutorul funcției de pe site), fie îți livrăm acasă pentru probă perechea de ochelari de vedere aleasă de tine.