Ochelari de vedere - Fără ramă

Ochelarii de vedere fără ramă sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să păstreze un stil minimalist în ceea ce privește înfățișarea fizică și să beneficieze de utilitatea purtării ochelarilor pentru corecția deficiențelor de vedere.


Ochelarii fără rame, sau ramele fără cadru, sunt o opțiune discretă și confortabilă pentru purtătorii de ochelari. Acest stil de ochelari de vedere este apreciat în special de persoanele care sunt nevoite să poarte ochelari tot timpul și care preferă ca ochelarii de vedere să fie neutri și să nu le influențeze outfitul zilnic.

Avantajele ochelarilor de vedere fără ramă

Pe lângă aspectele menționate mai sus, legate de discreția stilistică pe care o conferă ramele fără cadru la ochelarii de vedere, acestea mai prezintă și alte avantaje notabile, printre care:

  • Sunt extrem de ușoare și confortabile, comparativ cu celelalte tipuri de rame cu cadru complet sau cu semi-ramă.
  • Designul minimalist nu doar că nu influențează outfitul purtătorului, dar păstrează vizibilitatea și claritatea trăsăturilor faciale ale acestuia, accentul nemafiind pus pe seama ramelor, ci pe elementele distinctive ale chipului, precum culoarea și forma ochilor, pomeții etc.
  • Dacă porți machiaj și vrei să îl scoți în evidență chiar și atunci când porți ochelari de vedere, modelul fără cadru este o opțiune inspirată.
  • Mai mult, efectul de barieră vizuală este diminuat de lipsa cadrului în partea din față.

Dezavantajele ochelarilor fără rame

Dincolo de beneficiile estetice pe care ochelarii de vedere fără cadru le aduc purtătorului, există și anumite aspecte mai puțin avantajoase la purtarea acestui stil de ochelari, în special dacă vorbim despre purtare îndelungată / intensă. Iată câteva mențiuni de care să ții cont atunci când alegi ochelari fără cadru:

  • Acești ochelari de vedere sunt mai fragili decât alte modele care au cadru sau semi-cadru și se pot îndoi mult mai ușor, lentilele fiind prinse de brațe și puntea nazală doar prin capse sau șuruburi.
  • Necesită o manevrare mult mai atentă din cauza sistemului de prindere a lentilelor, care sunt mai expuse și, astfel, se pot sparge destul de ușor la un impact nedorit cu o suprafață tare.
  • Tot din pricina sistemului de prindere cu șuruburi, ochelarii fără cadru pot să devină instabili și să fie nevoie de fixarea regulată a lentilelor odată cu purtarea mai îndelungată.
  • Procesul de realizare a acestor ochelari de vedere fără cadru este mai dificil, spre deosebire de alte modele de ochelari, astfel crescând și costurile acestora.

Modelele fără cadru din colecțiile noastre de rame de ochelari de vedere damă sau bărbați se pot adapta ușor oricărui stil, mai ales că forma lentilei poate să difere în funcție de preferințele personale, de la un decupaj clasic dreptunghiular, rotund sau oval, până la unul mai modern de tip cat-eye.

1

Alege-ți rama

Găsește-ți rama potrivită din cele peste 2000 de modele disponibile pe site. Probeaz-o virtual înainte de a o cumpăra.
2

Adaugă lentilele

Pentru rama selectată, poți introduce parametrii lentilelor, conform prescripției tale. Totul online, simplu și ușor!
3

Pregătim ochelarii pentru tine

Optometriștii noștri vor verifica comanda ta, apoi ochelarii vor intra la montaj.
4

Îți livrăm ochelarii acasă

Vei primi noii tăi ochelari acasă, în 3-14 zile, în funcție de lentilele pentru care ai optat.
Ai vizualizat 48 produse din 72.