Ochelari de soare polarizați

Poartă ochelari de soare polarizați atunci când desfășori activități în aer liber care îți solicită ochii. Expunerea prelungită la strălucirea orbitoare a luminii poate cauza în timp afecțiuni oculare. Alege din cele peste 700 de modele de ochelari polarizati de barbati, dama si copii, de la branduri renumite de ochelarii de soare Polaroid, ochelari Ray-Ban polarizati, Carrera și multe altele.

Ce specificații au ochelarii de soare polarizați?

Lentilele polarizate reduc strălucirea cauzată de reflectarea luminii pe diverse suprafețe, cum ar fi apa, zăpada, gheața sau asfaltul. Ochelarii de soare polarizați pentru condus sunt o necesitate pentru șoferi, pentru că reduc lumina care se reflectă din asfalt și atenuează strălucirea orbitoare a semafoarelor si a farurilor. Ochelarii de soare cu lentile polarizate sunt mai buni decât ochelarii de soare normali, pentru că protejează ochii din două puncte de vedere. Ochelarii de soare nepolarizați au doar filtru de protecție împotriva razelor UV, în timp ce ochelarii de soare polarizați au filtru de polarizare și pot avea și filtru UV.

Atenție: Filtrul de polarizare este diferit de filtrul UV, care te protejează împotriva razelor ultraviolete și nu toți ochelarii de soare cu lentile polarizate au automat și filtru UV încorporat. Așadar, dacă vrei să fii sigur că alegi o pereche de ochelari de soare polarizați care te va și proteja de razele ultraviolete, verifică ambalajul după inscripția de protecție UV. Protecția UV poate fi reprezentată pe ambalaj în procente (100%), nanometri (400nm) sau cu simbolul ultravioletelor (UV400).

Ce culoare sa alegi pentru lentilele ochelarilor de soare polarizați?

În funcție de culoare, lentilele pot avea proprietăți care le fac să fie mai potrivite pentru anumite activități în aer liber:

  • Lentilele polarizate de culoare roșie sunt recomandate pentru sportivii care se antrenează în locuri cu mult soare, precum și pentru persoanele care petrec foarte mult timp în fața calculatorului.
  • Lentilele polarizate de culoare gri sunt cei mai populari și se pretează la o mulțime de activități în aer liber, ideale pentru cei care practică pescuitul. Aceste lentile redau o imagine clară, chiar și în cele mai vitrege condiții de luminozitate – în medii puternic luminate, cu cer însorit și multă apă.
  • Lentilele polarizate de culoare maro îmbunătățesc contrastul și percepția în adâncime, de aceea sunt perfecte pentru condus.
  • Lentilele polarizate de culoare portocalie filtrează lumina albastră și cresc sensibilitatea la contrast.
  • Lentilele polarizate de culoare verde filtrează lumina albastră și calmează disconfortul ocular cauzat de lumina puternică. Sunt ideale pentru persoanele care practică sporturi precum golf sau tenis.
  • Lentilele polarizate de culoare albastră sunt perfecte pentru vremea înnorată, deoarece permit trecerea unei cantități foarte mari de lumină albastră.
Ai vizualizat 48 produse din 1222.