Ochelari de soare femei
Ochelarii de soare reprezintă mult mai mult decât un accesoriu la modă. Fie că preferi stilul elegant, fashion, pe cel casual, sau ai nevoie să porți ochelari de soare cu dioptrii, aici găsești modele potrivite oricărui tip de față. Vino în optică sau probează virtual perechile de ochelari de soare damă din sutele de modele disponibile de la branduri cunoscute: Ray-Ban, Carrera, Polaroid, Oakley, Jimmy Choo, Hawkers, Guess, Calvin Klein, Gucci, Liu Jo, Persol sau multe altele.
De ce e important să porți ochelari de soare?
- Ochelarii de soare te protejează de radiațiile UV: Radiațiile ultraviolete (UVA și UVB) sunt principalul factor dăunător care poate afecta sănătatea ochilor atunci când ne expunem la soare, precum și sănătatea pielii. La nivelul ochilor, efectele razelor solare UV pot fi sub forma unor probleme temporare - senzație de mâncărime sau iritare a ochiului, lăcrimare, inflamații ale zonei oculare, fotofobie (sensibilitate la lumină), nevoia de a clipi des - sau probleme chiar mai serioase, chiar severe. Ochelarii cu cel mai ridicat filtru de protecție împotriva razelor UV vor avea inscripționat procentajul 100% sau simbolul UV400.
- Ochelarii de soare te protejeaza de afecțiuni oftalmologice: Expunerea prelungită și neprotejată la soare, respectiv la radiațiile UV, este foarte periculoasă în special în cazul persoanelor care au o predispoziție genetică spre glaucom. Razele UV pot să agraveze simptomele glaucomului și pot duce chiar la orbire. De aceea, este foarte important pentru aceste persoane să poarte ochelari de soare cu protecție 100% împotriva radiațiilor ultraviolete.
- Ochelarii de soare te ajută la condus: Îndeosebi în zilele de vară cu soare puternic, condusul vehiculului devine mai facil și mai sigur dacă purtăm ochelari de soare, deoarece ne îmbunătățește viziunea și blochează și razele puternice de soare.
- Ochelarii de soare te ajută la recuperare în cazul unor intervenții oftalmologice: În cazul persoanelor care au trecut prin anumite intervenții chirurgicale sau cu laser, purtarea ochelarilor de soare cu protecție maximă, care diminuează pătrunderea razelor de soare, respectiv a razelor UV, este imperativă, în special în perioada imediat următoare procedurii. Medicul specialist recomandă, de regulă, purtarea ochelarilor de soare după o astfel de intervenție, deoarece ajută ochiul să se recupereze în siguranță și să se vindece. Altfel, pot apărea complicații care pot să prejudicieze sănătatea ochilor
- Ochelarii te protejează împotriva elementelor naturale, precum zăpada, nisipul, vântul: Știai că zăpada reflectă aproximativ 80% din razele UV? Mai ales când practicăm sporturi de iarnă, protecția ochilor este foarte importantă cu ochelarii de soare potriviți, deoarece lumina puternică pe care zăpada o reflectă poate să afecteze corneea, chiar și într-o zi în care soarele nu este foarte vizibil. Ochelarii de soare pot acționa ca un scut și împotriva particulelor de praf purtate de vânt sau, dacă petreci timp pe plajă, împotriva nisipului care poate să intre în ochi la o adiere de vânt și să cauzeze iritații ale globului ocular.
Cum alegi ochelarii de soare pentru femei?
Femeile preferă să își aleagă perechea de ochelari de soare în funcție de diferiți factori, printre care se numără forma și materialul ramelor, culoarea și mărimea lentilelor sau chiar în funcție de forma feței. De asemenea, atunci când alegi ochelarii de soare, este important să ții cont și de următoarele aspecte, care țin mai mult de confortul din timpul purtării, dar și siguranța lor:
- Poziția ochelarilor pe nas și confortul oferit: Există două variante de rame în acest sens: rame cu pernițe nazale sau rame cu punte nazală. Cele cu pernițe se pot și ajusta pe nas, pentru a sta într-un punct fix, în timp ce cele cu punte nazală sunt mai comode persoanelor cu pielea sensibilă, dar pot aluneca mai ușor în cazul în care transpirăm sau suntem în mișcare / facem sport.
- Filtre de protecție pe lentile: Acestea pot să ofere un grad de protecție extra, împotriva reflexiilor de lumină.
Dupa ce ai parcurs aceste informatii, urmeaza pasul in care alegi brandul favorit. Pe site iti punem la dispozitie perechi de la cele mai cunoscute case de moda, cum ar fi: ochelari de soare Dior, ochelari de soare Armani, ochelari de soare Lacoste, ochelari de soare Versace, ochelari de soare Michael Kors sau ochelari de soare Prada.
Tipuri de lentile pentru ochelarii de soare
Un alt aspect important atunci când alegem ochelarii de soare îl reprezintă tipul lentilei. Desigur, multe persoane aleg lentilele după culoare, transparență / opacitate, astfel încât să le complimenteze nuanța tenului sau culoarea părului, stilul dorit, dar sunt, totuși, câteva lucruri pe care merită să le cunoști data viitoare când cauți perechea perfectă de ochelari de soare. Iată care sunt principalele tipuri de lentile pentru ochelarii de soare și care sunt recomandările pentru fiecare. Indiferent de culoarea lentilelor, de filtre, de transparența sau opacitatea lor, este necesar ca acestea să protejeze ochii împotriva razelor UV, mai ales dacă vei purta ochelarii de soare la mare sau la ski, unde lumina este mai puternică. În acest caz, lentilele trebuie să blocheze razele ultraviolete. Ochelarii de soare care oferă acest beneficiu au inscripționată pe rame informația: 99% sau 100% protecție UV.
- Lentilele heliomate sau fotocromice: Acestea se montează, în general, pe ochelarii de vedere, iar la soare lentilele se închid la culoare, oferind și protecție împotriva razelor solare.
- Lentilele polarizate: Acest tip de lentile sunt recomandate în special șoferilor sau celor care practică sporturi de iarnă sau activități / sporturi acvatice în aer liber. Atunci când soarele este puternic și razele lui cad pe o suprafață plană sau pe zăpadă, lumina se reflectă și creează o strălucire foarte incomodă pentru ochi, reducând vizibilitatea. Lentilele polarizate filtrează foarte bine aceste reflexii și oferă claritate mai bună și vizibilitate în spațiu.
- Lentilele gradiente: Șoferii sunt cei care pot beneficia cel mai bine de acest tip de lentilă în timp ce conduc, deoarece reduc impactul luminii asupra ochilor, dar și permit o vedere mai clară a bordului.
- Alte tipuri de lentile: Pe lângă cele menționate mai sus, mai sunt și lentile de tip oglindă (care au mai mult un rol estetic decât unul funcțional), lentile anti-fog (care nu se aburesc, perfecte pentru sporturile de iarnă), lentile hidrofobice (care nu rețin picurii de apă pe suprafața lor), lentile anti-scratch (rezistente la zgârieturi, perfecte pentru utilizarea intensivă).
Crullé Fort C6

Polaroid PLD 6041/S 807/M9

Crullé M6004 C7

Crullé Persist C1

Crullé Persist C2

Crullé M6004 C5

Crullé Fort C7

Crullé Infinite C2

Polaroid PLD 6067/S 79D/M9

Carrera Carrera 1014/S 807/HA

Polaroid PLD 1029/S 003/M9

Polaroid P8317 0BM/LA

Polaroid PLD 2053/S 807/M9

Crullé Vent C1

Crullé M6004 C1

Polaroid PLD 1016/S DL5/LB

Crullé Flexible C3

Polaroid 07886 9CA/RC

Crullé Exultant D01-P12

Polaroid PLD 3018/S DL5/Y2

Hawkers Carbon Black Dark One

Crullé Rejoice V27-B15

Crullé Flexible C1

Crullé Sonder C5

Crullé Connect C3

Polaroid PLD 6012/N 6LB/WJ

Ray-Ban Original Wayfarer RB2140 - 901

Polaroid PLD 1015/S D28/Y2

Polaroid PLD 4014/S D28/WJ

Crullé Stare C1

Crullé Vent C4

Polaroid PLD 2045/S 807/M9

Crullé Emphasis C1

Crullé 7071 C3

Polaroid PLD 2059/S 003/M9

Crullé Bloom C8

Crullé Connect C4

Polaroid PLD 6014/S YYV/Y2

Polaroid PLD 1013/S D28/Y2

Polaroid PLD 4080/S 807/M9

Crullé Sonder C4

Polaroid PLD 1016/S/New 807/M9

Ray-Ban RB2132 - 901/58 POLARIZATI

Polaroid PLD 4067/S 086/LA

Polaroid PLD 6043/S 807/WJ

Polaroid 04213 A4X/Y2

Polaroid PLD 4107/S 807/WJ

Polaroid P8339 C6T/JR

Rame specifice ochelarilor de soare damă
Există mai multe stiluri larg cunoscute de rame pentru ochelarii de soare de dama, iar in funcție de asta poți opta pentru o pereche de:
- Ochelari de Soare Cat eye
- Ochelari Dreptunghiulari
- Ochelari Aviator (pilot)
- Ochelari Rotunzi
- Ochelari Pătrați
- Ochelari Ovali
- Ochelari Supradimensionați
Pe langa aceste modele, mai gasiti si ochelari de soare dama cu monolentila sau cu rame browline, pantos, butter fly sau modele extravagante.
Ce ochelari de soare damă să alegi in funcție de forma feței
Alege stilul ramei în funcție de forma feței tale, pentru a complimenta cel mai bine trăsăturile tale fizice. Așadar, în funcție de forma feței, este recomandat să încerci anumite stiluri de ochelari de soare dama- mai jos găsești un scurt ghid care să te ajute în alegerea perechii perfecte pentru tine:
- Ovală: ochelarii de soare cu ramele pătrate sau rectangulare sunt cele mai recomandate, însă femeile cu fața în formă ovală pot purta o varietate mai mare de stiluri, deoarece trăsăturile sunt mai armonizate.
- Rotundă: ochelarii de soare cu ramele de tip cat-eye (ochi de pisică), Wayfarer, ramele pătrate și rectangulare sunt cele mai potrivite femeilor pentru a complimenta o formă rotundă a feței.
- Pătrată: femeile cu o formă pătrată a feței își pot pune cel mai bine în valoare trăsăturile feței cu ochelari de soare în forme rotunde sau ovale, precum și ochelarii cu brațe subțiri.
- Inimă: fețele în formă de inimă sunt cel mai bine puse în evidență de ochelari de soare cu rame tip cat eye (ochi de pisică) și clubmaster. Mai mult, este recomandat ca ochelarii să fie rotunjiți în partea de jos pentru a echilibra vizual bărbia mai îngustă.
- Diamant: sunt recomandati ochelarii de soare cu rame care pun în evidență o singură trăsătură a feței. Poți alege ochelari de soare supradimensionati, care să mascheze obrajii lați, rame cu semi-cadru care să contrasteze cu bărbia îngustă sau chiar ochelarii de soare de tip cat-eye, care să evidențieze pomeții.
Nu doar stilul sau forma ramelor contează, ci te poți orienta și în funcție de materialul din care sunt făcuți ochelarii de soare. Ramele ochelarilor de soare de dama pot fi realizați din plastic, din metal, aceste două categorii fiind și cele mai populare, dar se pot realiza și din alte materiale, precum siliconul sau lemnul.