Ochelarii de soare cu dioptrii, cea mai practică metodă de a proteja de soare ochii cu probleme de vedereDacă și tu te numeri printre purtătorii de ochelari de vedere care au încercat toate alternativele, de la combinația lentile de contact plus ochelari de soare, până la lentilele heliomate sau ochelarii de vedere cu clip-on magnetic, află că există o modalitate mult mai simplă de a-ți proteja ochii tot timpul anului, indiferent că e vară sau nu: ochelarii de soare cu dioptrii.

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt soluția perfectă pentru persoanele care au probleme de vedere și nu văd mai nimic atunci când poartă ochelari de soare normali. Acești ochelari sunt un accesoriu cu dublă utilitate - protejează ochii de soare și îi permit purtătorului să vadă la fel de clar cum o fac ochelarii de vedere.

Dacă vrei să știi ultimele noutăți despre ce fel de lentile poți alege, cât costă, cât durează și prin ce pași vei trece ca să-ți faci o astfel de pereche de ochelari, rămâi aici.

Ți-am pregătit un scurt ghid din care să afli totul despre ochelarii de soare cu dioptrii, de la cum sunt realizați, până la pașii din procesul de achiziționare.

alt

Ce sunt ochelarii de soare cu dioptrii, de fapt?

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt ochelari de soare ai căror lentile au, pe lângă protecția UV, încorporate dioptrii pentru corecția vederii.

La Videt realizăm acești ochelari atât cu lentile monofocale, cât și cu lentile progresive (multifocale). Lentilele monofocale sunt potrivite pentru persoanele care fie nu văd la apropiere, fie nu văd la distanță, iar lentilele multifocale sau progresive sunt folosite de către persoanele care au nevoie de corecție a vederii atât la distanță, cât și la apropiere.

În funcție de ce probleme de vedere ai, fie că nu vezi la distanță sau la apropiere, îți poți face ochelari de soare cu lentile cu dioptrii specifice cazului tău.

Care sunt beneficiile ochelarilor de soare cu dioptrii?

Ochelarii de soare cu dioptrii au o mulțime de beneficii, iar cel mai mare dintre ele este că oferă persoanelor cu defecte de vedere posibilitatea de a se proteja de soare.

Dacă ai dioptrii relativ constante, care nu au crescut sau nu au scăzut de mai bine de un an, iată care sunt celelalte avantaje pe care o pereche de ochelari de soare cu dioptrii ți le poate oferi:

1. Sunt extrem de practici. Ochelarii de soare cu dioptrii întrunesc avantajele ochelarilor de vedere cu cele ale ochelarilor de soare într-o singură pereche. De aceea, ei sunt mult mai practici decât alternative precum ochelarii cu clip-on magnetic sau combinația de lentile de contact și ochelari de soare normali.

2. Îți oferă dublă protecție. Ochelarii de soare cu dioptrii nu îți protejează ochii doar de razele ultraviolete ale soarelui, ci și de lumina albastră emisă de sursele de lumină artificială și de ecranele electronice.

Poți să îți faci și ochelari de soare cu dioptrii și filtru de polarizare, eliminând complet reflexiile și strălucirea supărătoare și periculoasă, atât de întâlnită pe străzile din oraș!

3. Îți reprezintă stilul în totalitate pentru că poți să alegi orice tip de ramă vrei și poți personaliza lentilele în funcție de preferințele tale, optând pentru lentile de o anumită culoare sau stil.

4. Sunt ideali pentru sport, ciclism, ski sau pentru vacanță. Dacă practici sport în aer liber, atunci știi că ai nevoie de ochelari de soare polarizați ca să îți protejezi ochii de strălucirea orbitoare a soarelui din zilele însorite și de cea reflectată de suprafețe tip oglindă precum zăpada sau de pe clădiri. O pereche de ochelari de soare sport cu dioptrii și filtru de polarizare te va ajuta să te bucuri de activitățile în aer liber, indiferent de vreme.

5. Îți oferă cel mai înalt grad de protecție, vs lentilele heliomate care au nevoie de puțin timp să se închidă la soare.

6. Nu ești limitat să îți alegi un stil de rame care se potrivește doar cu clip-on magnetic.

Cum comanzi o pereche de ochelari de soare cu dioptrii?

Deși poate ți se pare complicat, să știi că nu este deloc așa, chiar dacă e prima dată când îți cumperi o astfel de pereche de ochelari.

Iată care sunt pașii pe care îi vei parcurge atunci când achiziționezi o pereche de ochelari de soare cu dioptrii de la optica medicală Videt:

1. Vii în showroom-ul Videt și faci un control oftalmologic gratuit pentru a afla dioptriile de care ai nevoie.

2. Îți alegi rama perfectă (indiferent că este de soare sau de vedere). Poți alege dintre cele peste 2.000 de modele de ochelari de vedere și de soare disponibile în showroom-ul din Dorobanți.

3. După ce are rețeta ta oftalmologică cu dioptriile, opticianului Videt îți va prezenta opțiunile pentru lentile. Tu vei alege culoarea și tratamentele, cum ar fi polarizarea.

4. Opticianul nostru va trimite comanda la producător pentru montaj. În 6 - 7 zile lucrătoare ochelarii tăi noi vor fi gata.

5. Te sunam, revii în showroom și probezi noii tăi ochelarii de soare cu dioptrii ca să te asiguri că totul este așa cum îți dorești.

6. Faci plata. În cazul în care optezi pentru o ramă de ochelari de soare, plătește prețul întreg al ochelarilor de soare, la care se adaugă prețul pentru lentilele de ochelari de soare cu dioptrii.

Prețuri: Cât costă să-ți faci o pereche de ochelari de soare cu dioptrii?

În medie, o pereche de ochelari de soare cu dioptrii costă de la 400 RON în sus.

Pentru că ochelarii de soare cu dioptrii combină beneficiile ochelarilor de vedere cu cele ale ochelarilor de soare, prețul acestora va fi într-adevăr mai ridicat decât prețul ochelarilor de soare obișnuiți. Însă acest cost merită, iar asta ne confirmă toți cei care ajung să-și facă o astfel de pereche de ochelari de soare - fiind una din cele mai sănătoase investiții pe care le poți face pentru ochii tăi.

Costurile pentru o pereche de ochelari de soare cu dioptrii vor varia în funcție de rama aleasă și de tratamentele pe care le dorești pentru lentile. Există două scenarii de costuri:

1. Dacă alegi o ramă de vedere la care adaugi lentile de soare cu dioptrii Atunci când alegi o ramă de ochelari de vedere, prețul final este format din prețul ramei la care se adaugă prețul lentilelor de ochelari de soare cu dioptrii. Lentilele de ochelari de soare cu dioptrii se plătesc întotdeauna separat. Prețurile pentru pentru o ramă de ochelari de vedere încep de la 100 de lei și pot ajunge la 2200 de lei.

Aici poți vedea întreaga noastră colecție de ochelari de vedere din care poți alege.

2. Dacă alegi o rama de ochelari de soare, la care adaugi lentile de soare cu dioptrii Prețurile pentru o ramă de ochelari de soare încep de la 50 de lei și pot ajunge până la 2500 lei.

Aici poți vedea întreaga noastră colecție de ochelari de soare din care poți alege.

La prețul ramei (fie ca este de ochelari de soare sau de vedere) se adaugă costul lentilelor care poate varia în funcție de caracteristici precum nuanță, diametru, dioptrie și tratament de polarizare.

Prețurile pentru lentilele de ochelari de soare cu dioptrii se situează între 290 RON și 900 RON.

Acum că știi care sunt pașii ca să-ți faci o pereche de ochelari de soare cu dioptrii, iată câteva alte sfaturi care să te ajute să-ți alegi o ramă perfectă pentru noua ta investiție.

La ce trebuie să fii atent când alegi ochelarii de soare cu dioptrii?

Cele două alegeri de bază pe care trebuie să le faci sunt ce ramă vei alege și ce tip de lentile de soare cu dioptrii.

Atunci când alegi fiecare dintre aceste componente trebuie să ții cont de o serie de factori. Ce lentile de soare poți alege pentru ochelarii de soare cu dioptrii? Când vine vorba de lentile de soare cu dioptrii, ai mai multe opțiuni de personalizare atunci când îți faci o pereche de ochelari de soare cu dioptrii:

Materialul din care sunt făcute:

 • Sticla organica - Cel mai popular material pentru lentilele ochelarilor de soare cu dioptrii este sticla organică, o masă plastică transparentă incasabilă, care face ca ochelarii să fie extrem de rezistenți la lovituri. Prețurile pentru lentilele din sticlă organica pornesc de la 290 de lei.
 • Policarbonat - O altă opțiune de material pentru lentilele de ochelari de soare cu dioptrii este policarbonatul. Deși nu sunt la fel de populare ca și lentilele din sticlă organică, lentilele din policarbonat sunt foarte ușoare și totodată rezistente la lovituri, ceea ce le face ideale pentru perechile de ochelari de soare pentru copii polarizați. La optica Videt prețurile pentru lentilele din policarbonat pentru ochelarii de soare cu dioptrii se încadrează 330 și 410 lei.

Indicele de subțiere

În funcție de materialul din care sunt realizate lentilele ochelarilor, ele vor avea un indice de refracție (sau indice de subțiere) mai mic sau mai mare. Grosimea lentilelor, sau mai bine zis, cât de mult pot fi subțiate acestea depinde de indicele de refracție pe care îl au.

Cu cât indicele de refracție al lentilei este mai mic, cu atât lentila va fi mai groasă și cu cât indicele de refracție este mai mare, cu atât lentila va putea fi mai subțire. Lentilele subțiri sunt preferabile pentru că au un aspect mult mai plăcut și sunt și mult mai ușoare.

Procedeul de subțiere a lentilelor este foarte simplu. Subțierea lentilelor se obține prin presarea lentilelor. În urma acestui proces lentilele se subțiază și capătă o duritate mai mare.

Tratamentul de polarizare

Ochelarii de soare cu dioptrii polarizați protejează ochii mult mai bine de strălucirea orbitoare a soarelui, cauzată de reflectarea luminii pe diverse suprafețe cum ar fi apa sau asfaltul.

Tratamentul de polarizare implică aplicarea unui filtru laminat pe lentile, care reduce considerabil cantitatea de strălucire orbitoare care poate afecta ochii.

Acesta poate fi aplicat pe lentilele uni sau tip oglindă, însă acesta va schimba nuanța inițială a lentilei, iar nuanțele finale pot fi maro, gri, verde-gri, blue purple, violet, blue sky, blue ink, herbal sau amber.

Citește mai multe despre ochelarii polarizați în ghidul nostru!

Culoarea lentilelor

În ceea ce privește culoarea lentilelor, ai mai multe nuanțe la dispoziție, fiecare dintre ele având anumite avantaje pentru vedere. Iată care sunt culorile de lentile pentru ochelarii de soare cu dioptrii din care poți alege:

 • Lentilele maro - sunt ideale pentru un mediu cu vreme schimbătoare. Ele îmbunătățesc constrastul și percepția în adâncime, ceea ce le face potrivite pentru activități solicitante precum condusul.
alt Ochelari de soare Ray-Ban Original Aviator RB3025 - 001/57 POL, cu lentile de culoare maro
 • Lentilele gri sunt renumite pentru faptul că păstrează aspectul natural al culorilor. Pe lângă faptul că oferă o percepție a culorilor conformă cu realitatea, lentilele gri protejează foarte bine ochii împotriva razelor puternice ale soarelui.
alt Ochelari de soare Alexander McQueen MQ0163S 001, cu lentile de culoare gri
 • Lentilele verde-gri sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a menține culorile cât mai aproape de realitate. Pot fi folosite cu succes în medii cu soare puternic.
alt Ochelari de soare Ray-Ban RB3447 - 029, cu lentile de culoare verde-gri
 • Lentilele blue-ink nu doar că sunt la modă, dar au și beneficii pentru vedere. Ele reduc strălucirea orbitoare a soarelui și îmbunătățesc perceperea culorilor și a contururilor.
alt Ochelari de soare Carrera 130/S 6LB/KU, cu lentile de culoare blue-ink
 • Lentilele burgundy îmbunătățesc contrastul și percepția în adâncime, însă pot să denatureze culorile.
alt Ochelari de soare Ray-Ban RB4171 6339D0, cu lentile de culoare burgundy
 • Lentilele verzi sau “herbal” au aceleași beneficii ca și lentilele verde-gri, pentru că au o nuanță foarte asemănătoare. Ele păstrează intensitatea și nuanța reală a culorilor, în timp ce protejează ochii de lumina puternică.
alt Ochelari de soare Ray-Ban RB3447 - 029, cu lentile de culoare herbal
 • Lentilele new brown îmbunătățesc contrastul și reduc strălucirea orbitoare a soarelui.
alt Ochelari de soare Carrera 5040/S S85/70, cu lentile de culoare new brown

Tipul lentilei

În funcție de aspectul pe care îl au, lentilele ochelarilor de soare pot fi de mai multe tipuri. Pentru lentilele ochelarilor de soare cu dioptrii ai la dispoziție următoarele opțiuni:

 • Lentile uni sunt lentilele care au aceeași nuanță pe întreaga suprafață.
alt Ochelari de soare Alexander McQueen MQ0078S 001 cu lentile uni
 • Lentile în degrade sunt lentilele care au o nuanță mai închisă în partea de sus a lentilei și o nuanță din ce în ce mai deschisă spre partea de jos a lentilei.
alt Ochelari de soare Ray-Ban RB2132 - 894/76 POL, cu lentile în degrade
 • Lentile tip oglindă au un strat reflectorizant, care imită aspectul unei oglinzi și care controlează cantitatea de lumină care ajunge la ochi. Acest tip de lentile îți ascunde ochii și îți conferă un aspect misterios.
alt Ochelari de soare Adidas A428 00 6058 EXCALATE, cu lentile tip oglindă

Rama ochelarilor de soare potrivită

În ceea ce privește alegerea ramei ochelarilor de soare cu dioptrii, ai două opțiuni:

 • poți opta fie pentru o ramă de ochelari de soare,
 • fie pentru o ramă pentru ochelari de vedere, dintr-o varietate de modele.

Pentru că probabil vei purta ochelarii de soare cu dioptrii o perioadă îndelungată, asigură-te că alegi o ramă care ți se potrivește, atât din punct de vedere stilistic, cât și cromatic. Pe site îți punem la dispoziție zeci de modele de la cele mai cunoscute branduri, cum ar fi: ochelari de soare Liu Jo, ochelari Persol, ochelari de soare Armani și multe altele.

Iată care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi rama pentru ochelarii de vedere cu dioptrii:

 • Forma feței - În funcție de forma pe care o are fața ta, ți se vor potrivi mult mai bine anumite tipuri de rame. Dacă vrei ca ochelarii de soare cu dioptrii să se armonizeze cât mai bine cu trăsăturile chipului tău, ține cont de acest aspect atunci când alegi rama pentru ochelari.

Ca să afli ce modele de rame se potrivesc feței tale, citește articolul nostru despre clasificarea ramelor de ochelari!

 • Nuanța tenului, a părului și a ochilor - Culorile hainelor și accesoriilor contribuie la crearea unui aspect cromatic plăcut. Tocmai de aceea nuanța ochelarilor de soare cu dioptrii ar trebui să se potrivească cu tonul pielii, culoarea părului și a ochilor tăi.

Află mai multe despre cum să alegi ochelarii de soare în funcție de cromatica feței și a părului!

 • La ce vrei să-i porți - Dacă ai un stil de viață activ, care implică multe activități în aer liber, cum ar fi alergat sau ciclism, atunci ar trebui să optezi pentru o pereche de ochelari de soare sport cu dioptrii, cu ramă sport wraparound sau aerodinamică. Aceștia îți vor proteja ochii mult mai bine, pentru că razele soarelui nu vor putea pătrunde prin lateralele ramei.
alt Ochelari de soare sport Adidas A424 00 6056 KUMACROSS 2.0, cu ramă wraparound

De unde poți să achiziționezi o pereche de ochelari de soare cu dioptrii?

Îți recomandăm să faci o investiție în ochelarii de soare cu dioptrii doar în magazine de specialitate și optici medicale, așa cum este Videt.

Vei interacționa cu personal instruit, care îți va prezenta procesul, cât și oferta de rame de ochelari și tipuri de lentile și te va îndruma în procesul de achiziționare a ochelarilor de soare cu dioptrii, pe baza rețetei oftalmologice, după un control oftalmologic de rutină. La Videt verificarea dioptriilor este mereu gratuită.

Vino în showroom-ul Videt și descoperă oferta noastră pentru ochelarii de soare cu dioptrii!

Programează o întâlnire la Videt

altDacă te-ai convins că ochelarii de soare cu dioptrii sunt ceea ce îți trebuie și ești pregătit să faci această investiție în sănătatea și protecția ochilor tăi, dar mai ales în confortul tău ca să poți să înfrunți razele soarelui sezonul aceasta, programează un consult gratuit cu medicul nostru oftalmolog și vino în showroom-ul Videt din Calea Dorobanților, nr 126 - 130 ca să îți creezi propria pereche de ochelari de soare cu dioptrii alături de opticianul Videt!