Ochelari de soare copii

Ochelarii de soare pentru copii reprezintă cea mai bună modalitate de protecție împotriva razelor nocive și indiferent de modă, stil, formă sau culoare, aceștia trebuie să ofere neapărat o protecție de 100% împotriva razelor UV. Ochii copiilor sunt încă în dezvoltare și au nevoie de protecție împotriva razelor UV pentru a preveni apariția unor probleme ireversibile la nivelul retinei. Îți livrăm rapid ochelarii de soare pentru copii, iar dacă te răzgândești poți face retur gratuit. Poți proba ochelarii de soare online, prin proba virtuală, la diferite modele de ochelari sau în showroom-ul nostru.

De ce sunt indicați ochelarii de soare pentru copii?

Copii petrec mai mult timp afară decât o fac adulții și ochii lor sunt expuși pentru o durată mai îndelungată la razele UV. Un copil are o expunere de 3 ori mai mare la razele UV decât un adult, dar ochii lor sunt mai sensibili la razele UV și HEV decât cei ai adulților. Pupila copiilor este mai mare decât cea a adulților și permite trecerea unei cantități mai mari de raze UV. Deteriorarea se face în timp, dar efectul nociv asupra retinei este ireversibil. Expunerea la razele UV este mai intensă în zonele de altitudine ridicată sau la tropice, iar zăpada, întinderile mari de apă sau plajele reflectă razele soarelui și măresc expunerea la acest tip de raze. În aceste condiții, protejarea ochilor este obligatorie.

Cum alegi ochelarii de soare pentru copii?

Niciodată nu este prea devreme pentru a începe utilizarea ochelarilor de soare pentru copii. Există o varietate largă de opțiuni, pentru copiii de toate vârstele (6 luni - 18 ani). Este important să alegi ochelari de soare pentru copii care întradevar protejează și să eviți ochelarii de soare de "jucărie", care atrag atenția copiilor doar prin design, dar care nu oferă niciun fel de protecție. Vezi mai jos la ce trebuie sa acorzi importanta atunci cand alegi o pereche de ochelari pentru copii.

  • Protecție împotriva întregului spectru UV - Asta înseamnă protecție împotriva razelor UVA și UVB. Sunt recomandați ochelarii de soare cu "UV 400" pentru că blochează toate lungimile de undă ale razelor solare de până la 400 de nanometri.
  • Lentile și rame rezistente - Copiii vor petrece mult timp "testând" acești ochelari prin condiții nu tocmai prielnice pentru o pereche de ochelari de soare, așa că este important ca ochelarii să fie rezistenți, să aibă o lentilă cu protecție anti-zgârieturi și o ramă solidă, de preferat una care să fie rezistentă la impact.
  • Mărimea potrivită - Copiii sunt mereu în mișcare și o pereche de ochelari de soare care este prea mare va sări de pe nas la cea mai mică tumbă, iar o pereche prea mică le va crea disconfort și aceștia vor căuta toate motivele posibile pentru a face pierdută perechea de ochelari.
Ai vizualizat 48 produse din 118.