0 Lei

Nu aveți produse în coș

Mergi la coș

Ochelari de soare bărbați

Ochelarii de soare reprezintă mai mult decât un accesoriu la modă. Fie că preferi stilul elegant, pe cel casual, sau ai nevoie să porți ochelari de soare cu dioptrii, aici găsești sute de modele originale. Vino în optică sau probează virtual perechile de ochelari de soare pentru barbati si alege-le pe cele care îți pun în valoare trăsăturile.

Cum alegi modelul potrivit de ochelari de soare?

Poți alege perechea de ochelari de soare în funcție de forma și materialul ramelor, culoarea și mărimea lentilelor sau brandul preferat: Persol, Ray-Ban, Polaroid, Oakley, Hawkers, Guess, Calvin Klein, Gucci sau multe altele. Dacă ești o persoană care pune accent pe stil, poți alege Ochelari de soare Prada ori Ochelari de soare Versace de la marile case de moda sau daca vrei să fii in tendințe cu un buget limitat, optează pentru o pereche de ochelari de soare ieftini de la Crullé.

Rame specifice ochelarilor de soare bărbați

Există mai multe stiluri larg cunoscute de rame pentru ochelarii de soare pentru bărbați, iar in funcție de asta poți opta pentru o pereche de:

Pe lângă aceste modele, mai găsiți și ochelari de soare bărbați cu monolentilă sau cu rame browline.

Tipuri de lentile pentru ochelarii de soare

Un alt aspect important atunci când alegem ochelarii de soare îl reprezintă tipul lentilei. Desigur, multe persoane aleg lentilele după culoare, transparență / opacitate, astfel încât să le complimenteze nuanța tenului sau culoarea părului, stilul dorit, dar sunt, totuși, câteva lucruri pe care merită să le cunoști data viitoare când cauți perechea perfectă de ochelari de soare. Iată care sunt principalele tipuri de lentile pentru ochelarii de soare pentru barbati și care sunt recomandările pentru fiecare:

 • Lentilele heliomate sau fotocromice: Acestea se montează, în general, pe ochelarii de vedere, iar la soare lentilele se închid la culoare, oferind și protecție împotriva razelor solare.
 • Lentilele polarizate: Acest tip de lentile sunt recomandate în special șoferilor sau celor care practică sporturi de iarnă sau activități / sporturi acvatice în aer liber. Atunci când soarele este puternic și razele lui cad pe o suprafață plană sau pe zăpadă, lumina se reflectă și creează o strălucire foarte incomodă pentru ochi, reducând vizibilitatea. Lentilele polarizate filtrează foarte bine aceste reflexii și oferă claritate mai bună și vizibilitate în spațiu.
 • Lentilele gradiente: Șoferii sunt cei care pot beneficia cel mai bine de acest tip de lentilă în timp ce conduc, deoarece reduc impactul luminii asupra ochilor, dar și permit o vedere mai clară a bordului.
 • Alte tipuri de lentile: Pe lângă cele menționate mai sus, mai sunt și lentile de tip oglindă (care au mai mult un rol estetic decât unul funcțional), lentile anti-fog (care nu se aburesc, perfecte pentru sporturile de iarnă), lentile hidrofobice (care nu rețin picurii de apă pe suprafața lor), lentile anti-scratch (rezistente la zgârieturi, perfecte pentru utilizarea intensivă).
Mai multe informații
Ai vizualizat 48 produse din 2620.

Cum te protejează ochelarii de soare?

Ochelarii de soare pentru bărbați cu cel mai ridicat filtru de protecție împotriva razelor UV vor avea inscripționat procentajul 100% sau simbolul UV400. De asemenea, poți opta pentru ochelarii de soare polarizați. Ochelarii de soare polarizați pentru condus sunt o necesitate pentru șoferi, pentru că reduc lumina care se reflectă din asfalt și atenuează strălucirea orbitoare a semafoarelor și a farurilor. Mai ales când practici sporturi de iarnă, protecția ochilor este foarte importantă cu ochelarii de soare potriviți, deoarece lumina puternică pe care zăpada o reflectă chiar și într-o zi în care soarele nu este foarte vizibil. Ochelarii de soare pot acționa ca un scut și împotriva particulelor de praf purtate de vânt sau, dacă petreci timp pe plajă, împotriva nisipului.

Culoarea lentilelor pentru ochelarii de soare pentru bărbați

În funcție de culoare, lentilele pot avea proprietăți care le fac să fie mai potrivite pentru anumite activități în aer liber, în special cele polarizate, de exemplu:

 • Lentilele gri sunt ideale pentru pescuit. Aceste lentile redau o imagine clară, chiar și în cele mai vitrege condiții de luminozitate – în medii puternic luminate, cu cer însorit și multă apă
 • Lentilele roșii sunt recomandate pentru sportivii care se antrenează în locuri cu mult soare
 • Lentilele cu tonuri de verde sau albastru pentru cei care practică sporturi precum golf sau tenis
 • Lentilele polarizate de culoare maro îmbunătățesc contrastul și percepția în adâncime, de aceea sunt perfecte pentru condus
 • Lentilele polarizate de culoare portocalie filtrează lumina albastră și cresc sensibilitatea la contrast.

Ramele ochelarilor de soare pentru bărbați sunt realizați din plastic sau din metal, aceste două categorii fiind și cele mai populare. Iată câteva aspecte legate de fiecare dintre aceste materiale de care merită să ții cont când alegi ochelarii de soare:

 • Ramele din plastic: Pe piață sunt mai multe tipuri de derivați din plastic care sunt utilizați pentru ochelarii de soare, cei mai întâlniți fiind zylonitul și policarbonatul. Acesta din urmă este utilizat cel mai mult la perechile de ochelari sport pentru bărbați, datorită faptului că au o rezistență bună la impact și oferă siguranță la purtare. În general, ochelarii de soare din plastic sunt cei mai populari, deoarece sunt mai ieftini, ușori și mai confortabili.
 • Ramele metalice: Cei mai mulți producători renumiți de ochelari de soare utilizează aliaje / materiale metalice care sunt ușoare, dar ultra-rezistente la uzura frecventă. Printre aceste materiale se numără nichelul, aluminiul, titanul și oțelul inoxidabil.
Top