Lentile de contact

Lentilele de contact, cu sau fără dioptrii, sunt o alternativă confortabilă la ochelari! Poți opta pentru branduri de lentile pentru vedere (medicale) produse de cei mai buni producători: Alcon, Bausch&Lomb, Acuvue Oasys, Biotrue, CIBAVision, CooperVision și Johnson&Johnson.

1. Ce fel de tipuri de lentile de contact există în funcție de perioada de purtare?

  • Lentile de unică folosință - asigură un confort maxim pentru 12–24 de ore, după care se îndepărtează și se folosește o nouă pereche.
  • Lentile bi-săptămânale - pot fi purtate în fiecare zi timp de 2 săptămâni, după care trebuiesc înlocuite.
  • Lentile lunare - permit 30 de purtări și se folosesc în timpul zilei. În cazul anumitor branduri, pot fi purtate continuu (și noaptea).
  • Lentile trimestriale - se pot purta 30 zile consecutiv, sau de 30 de ori în decursul a 3 luni de la desigilarea ambalajului.
  • Lentile anuale (1 an) - pot fi purtate de la câteva luni până la 1 an. Aceste lentile de contact sunt rar întâlnite.

2. Ce fel de tipuri de lentile de contact există în funcție de corecția afecțiunii?

  • Lentile sferice (miopie, hipermetropie) - pentru cei cu dificultate în distingerea obiectelor la distanță sau la aproape.
  • Lentile torice (astigmatismul) - afecțiunea care te împiedică să vezi clar atât la distanță cât și la apropiere.
  • Lentile multifocale (prezbiopia) - efect al înaintării în vârstă ce cauzează dificultăți de a vedea la apropiere.

3. Care sunt avantajele lentilelor de contact?

Pe lângă confortul estetic, lentilele de contact elimină micile disconforturi de zi cu zi. Nu se aburesc chiar dacă afară plouă sau ninge. Sunt ușoare și te scapă de greutatea ramelor, care, uneori, alunecă sau trebuie ajustate. Permit purtarea ochelarilor de soare, ca să îți poți proteja ochii de razele UV. Oferă un avantaj conducătorilor auto, care trebuie să aibă un câmp vizual complet, nerestricționat de ochelari. Puteți practica orice fel de sport: ski, patinaj artistic, dans modern, scrimă, karate, atletism, balet, gimnastică, fotbal, baschet etc.

4. Pot să înot cu lentile de contact?

Doar cu ochelari de înot de tip „goggles“. Lentilele de contact sunt poroase și, din această cauză, ele pot absorbi bacterii și chimicale ce se regăsesc în orice sursă de apă, nu doar în cea de piscină sau mare. Înotul cu lentile de contact poate duce la infectarea sau iritarea ochilor și chiar la afecțiuni mai grave. Evită contactul lentilelor cu orice fel de sursă de apă și scoateți lentilele chiar și înainte de dus. Dacă observați simptome precum: roșeața ochilor, iritații, durere sau sensibilitate la lumină imediat după ce ați purtat lentile de contact în apă, mergeți la un consult de specialitate.

5. Când se pun lentilele de contact – înainte sau după machiaj?

Aplică lentilele înainte de machiaj. Ochii pot lăcrima la primele încercări și astfel se pot transfera cosmeticele pe lentilă. Persoanele experimentate în a-și pune lentilele de contact le pot pune și la sfârșit, însă există totuși riscul de a atinge lentila de contact de gene, contaminând-o cu mascara sau fard, care provoacă disconfort și lăcrimări abundente. În cazul în care lentilele de contact se murdăresc de machiaj, scoate-le imediat, și demachiază bine ochii.

6. Din ce tipuri de material se confecționează lentilele de contact moi?

Hidrogelul este un material care transportă oxigenul către ochi cu ajutorul apei din compoziție. Având un conținut ridicat de apă, lentilele din hidrogel sunt recomandate în special persoanelor care au ochii uscați și care nu suportă alt material.

Silicon-hidrogelul este un material superior hidrogelului, iar transmisibilitatea oxigenului (Dk/t) poate fi chiar și de 10 ori mai mare. Lentilele din silicon-hidrogel pot fi purtate continuu până la 30 de zile, după care trebuie schimbată lentila. Nivelul inițial de apă este mai redus decât în cazul lentilelor din Hidrogel, minimizând riscul de dezvoltare a bacteriilor.

Descopera gama de lentile Air Optix, lentile PureVision 2, Dailies Total 1, Dailies Aquacomfort Plus sau încearcă o schimbare de look cu perechile de lentile de contact albastre, lentile de contact rosii, lentile de contact gri ori lentile negre cu sau fără dioptrii.


lentile de contact
Ai vizualizat 48 produse din 422.