Ghidul tău despre lentilele de contact colorate: Ce culoare și ce tip de lentile estetice ți se potrivesc?

Cu siguranță, cel puțin o dată în viață ți-ai imaginat cum ar fi să ai o altă culoare în privire: să ai ochi albaștri, verzi sau… chiar negri

Indiferent care este culoarea pe care ți-o dorești, lentilele de contact colorate sunt soluția cea mai la îndemână, fie că e pentru o ocazie sau pentru o schimbare de look pe termen lung. Sunt unul din cele mai populare produse de la Videt. Este aproape imposibil să nu găsești o culoare pe placul tău, efortul fiind minim, iar efectul pe măsură!

Pentru a te bucura de efectul lentilelor colorate și a le alege pe cele potrivite ție, există câteva informații care îți vor fi foarte utile (indiferent dacă ai mai purtat sau nu lentile colorate în trecut) înainte de a te decide asupra produsului pe care vrei să-l cumperi sau să-l porți.

Ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi lentile colorate

Lentilele estetice sunt, așa cum te-ai aștepta, folosite pentru schimbarea culorii naturale a irisului. Efectul lor este unul imediat, așadar vei sesiza diferența de culoare imediat după ce le aplici pe ochi.

Totuși, pentru că lentilele de contact de orice fel sunt un produs medical, indiferent că le alegi pentru corectarea defectelor de vedere sau doar pentru un look nou, înainte să ți le cumperi, fie că ai mai purtat sau nu, trebuie să-ți cunoști propriile măsurători (sau parametri) ale ochilor:

 • Raza de curbură a ochilor (RC, BC, Rază) – Indică gradul de curbură a ochiului și se măsoară în milimetri. Cuprinde valori între 6.50 și 10.50. Cea mai comună rază este 8.60. Dacă nu îți alegi o pereche de lentile cu raza de curbură corectă, atunci s-ar putea ca ele să te strangă sau să îți cadă de pe ochi.
 • Diametrul (DIA, Diam) – Reprezintă diametrul lentilelor de contact, măsurat în milimetri, și cuprinde valori între 12 și 17 mm. La fel, un diametru prea mic sau prea mare al lentile de contact îți va cauza tot felul de neplăceri.

Aceste măsurători, precum și altele la fel de importante, le poți afla în cadrul unui consult oftalmologic. Dacă nu îți cunoști încă aceste măsurători, la Videt te poți program gratuit pentru a le obține.

Programează-te pentru o consultație gratuită pentru lentile de contact colorate și află-ți propriii parametri ai ochilor! 

După ce le-ai descoperit, poți trece la pasul următor, adică alegerea tipului potrivit de lentile cosmetice pentru ochii tăi:

Lentile de contact colorate albastre ColourVUE Videt

Ce branduri de lentile colorate de top poți alege?

Dacă vrei să-ți alegi lentile de contact colorate în funcție de producători, Videt îți oferă o varietate de branduri populare și de calitate:

 1. 1. Lentile de contact colorate TopVue

TopVue este un brand exclusiv Videt, ale cărui gamă de lentile de contact cu dioptrii, dar și lentile colorate sunt foarte apreciate de purtători. Produsele lor sunt lentile de ultimă generație, ideale pentru începători (și experimentați, desigur). Orice tip de lentile colorate ai alege de la TopVue, cu sau fără dioptrie, pentru purtare zilnică (Color), dar și de unică folosință (Daily). Prețurile sunt accesibile, iar producătorul îți oferă o varietate de nuanțe, cele mai populare fiind cele albastre și verzi. 

Printre cele mai populare lentile se numără:

Lentile de contact colorate in Romania

Comandă aici lentilele colorate cu dioptrie TopVue Color Daily - Blue

 1. 2. Lentile colorate Maxvue Vision 

Acest brand te așteaptă cu diferite game interesante de lentile colorate ColourVUE în nu­anțe clasice și naturale, pentru o culoare intensă, sau chiar opace cu efect de mărire a ochilor (BigEyes) dar și lentile spectaculoase pentru ocazii speciale Crazy Lens. Poți alege lentile cu sau fără dioptrie, în funcție de nevoile tale. 

Printre cele mai populare alegeri se numără:

Lentile colorate negre ColourVUE BigEyes de la Videt

Comandă aici lentilele colorate negre ColourVUE BigEyes Dolly Black cu dioptrie

 1. 3. Lentile colorate Alcon

Alcon este un celebru producător medical care are câteva branduri de lentile inovatoare și foarte hidratante. De la Alcon poți lua lentile în nuanțe naturale și expresive, pentru o privire vibrantă. Cele mai populare lentile colorate sunt cele în nuanțe de violet și albastru de la A­ir Optix.

Același producător propune și lentilele Freshlook, printre cele mai bine vândute la Videt, cu lentilele Color și ColorBlends (datorită sistemului de trei pelicule de culoare care acoperă culoarea mai închisă a ochilor). 

În top lentile produse de Alcon sunt:

Lentile colorate violet Air Optix cu dioptrieLentile colorate violet Air Optix colors de la Videt

Poți comanda aici Lentilele violet Air Optix Colors Amethyst - cu dioptrie

 1. 4. Lentile colorate Bausch and Lomb

Producătorul internațional Bausch and Lomb are una dintre cele mai cunoscute companii de pe piața lentilelor de contact și îți oferă lentilele Soflens pentru purtare zilnică, cu sau fără dioptrie, în funcție de nevoile tale. Culorile disponibile sunt fermecătoare și conferă un look natural și pătrunzător privirii.

Iată un top al lentilelor colorate de la Bausch and Lomb:

Lentile colorate verzi SofLens natural colors cu dioptrieLentile colorate verzi SofLens natural colors cu dioptrie

Comandă aici lentilele verzi SofLens Natural Colors Amazon

Cele 7 tipuri de lentile de contact colorate

Lentilele colorate se împart în mai multe tipuri în funcție de intensitatea culorii, efectul dorit, numărul de purtări permise și pot avea sau nu dioptrii, în funcție de nevoile purtătorului. 

Videt are întreaga gamă de tipuri de lentile colorate, care se împart în:

 • Lentile de contact colorate estetice (fără dioptrii)
 • Lentile colorate opace, pentru un look total diferit
 • Lentile colorate cu efect natural
 • Lentile colorate pentru ocazii speciale
 • Lentile de contact colorate cu purtare zilnică
 • Lentile colorate de unică folosință 

Iată-le în continuare și află ce ți se potrivește mai bine nevoilor tale:

1. Lentile colorate cu dioptrii

Dacă ai un defect de vedere pe care trebuie să îl corectezi, poți purta lentile colorate fără nicio problemă. Valorile dioptriilor tale nu trebuie să depășească intervalul –35 sau +35, deoarece nu există lentile care să corecteze afecțiuni ale vederii cu dioptrii care depășesc acest interval.

Pe lângă schimbarea culorii irisului, lentilele cu dioptrii corectează defectele de vedere precum: miopie, hipermetropie, astigmatism sau prezbiopie. Lentilele sunt încadrate în categoria dispozitivelor medicale din clasa IIB, ce prezintă un risc mediu spre mare. 

Înainte de achiziționarea unei perechi cu dioptrie, trebuie să te consulți cu medicul oftalmolog. Acesta îți va recomanda cele mai bune lentile, în funcție de istoricul tău medical și de rețeta pe care o ai deja. 

Dacă ai nevoie de lentile de contact colorate cu dioptrii, nu trebuie să suferi de conjunctivită sau de sindromul ochiului uscat.

Lentilele colorate TopVue Color Grey (gri) cu dioptrie sunt foarte confortabile la purtare și au filtru UV pentru protecția împotriva razelor UV. Dacă ești în căutarea unor lentile care să acopere perfect culoarea naturală, păstrând totuși senzația de naturalețe, acestea sunt o alegere bună. 

Lentile colorate gri cu dioptrie TopVue VidetLentile colorate gri cu dioptrie TopVue Videt

Comandă aici lentilele gri TopVue Color cu dioptrie

La fel, poți alege lentile colorate cu dioptrii precum Air Optix Turquoise care conferă o privire pătrunzătoare, într-o nuanță marină, precum poți vedea în efectul de înainte/după, mai jos.

Lentile colorate verzi cu dioptrie Air Optix Videt

Alege dintre zeci de culori pentru lentile de contact cu dioptrie, de la Videt

2. Lentile de contact colorate pur estetice, fără dioptrii

Acest tip de lentile colorate au doar scop estetic și nu corectează vreun defect de vedere. 

Însă, înainte să îți achiziționezi prima pereche, tot vei avea nevoie de acordul unui medic oftalmolog, de o rețetă pentru lentile cu parametrii specifici (raza de curbură, diametrul globului ocular).

Culorile pentru astfel de lentile estetice variază foarte mult de la nuanțe naturale la modele neașteptate și speciale - însă cele mai populare rămân lentilele albastre și verzi

Spre exemplu, ColorVUE BigEyes Party Green fără dioptrie sunt lentile verzi pentru un look interesant, dar natural, care creează un efect de mărire a ochilor datorită diametrului mare. Ele pot acoperi chiar și un iris foarte închis la culoare. 

Lentile colorate verzi cu dioptrie BigEyes Videt

Un alt produs foarte popular este TopVue Color daily - Sapphire Blue- lentile albastre fără dioptrie, pe care le poți purta zilnic sau ocazional (sunt de unică folosință). Datorită tehnologiei speciale 3Tones, ele asigură acoperirea perfectă a culorii și o înfățișare fresh, fără a afecta vederea.

Lentile colorate albastru safir fara dioptrie TopVue Daily

Descoperă cele mai frumoase lentile colorate fără dioptrii, de la branduri de top!

Lentilele există și în funcție de efectul de colorare al ochilor. Intensitatea culorii finale variază în funcție de opacitatea lentilei și culoarea ta naturală, rezultatul fiind diferit de la persoană la persoană.

3. Lentile colorate opace, pentru schimbare totală de look

Lentilele de contact opace schimbă complet culoarea naturală a irisului, indiferent dacă este de nuanță deschisă sau închisă - spre exemplu, de la albastru la căprui, la verde, turcoaz, violet sau gri (și viceversa), dar și cu designuri speciale. Ele oferă o acoperire integrală a culorii naturale pentru a oferi purtătorului o schimbare de look radicală.

lentilele colorate violet de la FreshLook Colorblends

Poți alege aceste lentile opace violet FreshLook ColorBlends Amethyst cu dioptrie

Dacă ochii tăi sunt închiși la culoare și îți dorești să-ți deschizi nuanța irisului, lentilele opace sunt cea mai bună soluție deoarece blochează într-o proporție destul de mare nuanța naturală a irisului. Chiar dacă lentilele sunt opace, rezultatul final poate varia în funcție de omogenitatea culorii tale naturale și a nuanțelor prezente în iris, precum și de lumina exterioară.

Dacă nu știi ce să alegi, Videt îți recomandă lentilele colorate FreshLook Colors special concepute pentru ochi de culoare închisă și o schimbare de look mai dramatică. Poți alege dintre culori incredibile de albastru, verde, căprui, violet, gri. 

lentilele colorate gri de la FreshLook Colors de la Videt

 Poți comanda aici lentilele opace gri FreshLook Colors Misty Gray fără dioptrie

De asemenea poți alege lentilele colorate TopVue Color, cu sau fără dioptrie, foarte confortabile pe ochi, care vin într-o varietate de nuanțe și culori, putând fi schimbate zilnic sau lunar.

Lentilele opace TopVue Color Turquoise cu dioptrie sunt ideale dacă dorești să faci o schimbare vizibilă a culorii irișilor, păstrând un look cool și natural. Aceste lentile albastre sunt foarte hidratante și confortabile pentru un timp îndelungat de purtare. Pe marginea lentilei, există o colorare neagră care accentuează mărimea irisului, pentru o privire îndrăzneață. 

lentilele colorate opace de la TopVue Colors verzi de la Videt

Comandă aici lentilele opace TopVue Color Turquoise cu dioptrie

4. Lentile colorate cu efect natural, care nuanțează culoarea ta de ochi existentă

Acest tip de lentile, cunoscute drept color enhancement contact lenses, sunt create special pentru a scoate în evidență culoarea ochilor. Dacă îți dorești să ai o privire mai pătrunzătoare, acest tip de lentile este perfect pentru tine.

Poți alege lentilele FreshLook Dimensions, în trei nuanțe superbe care fac ochii să pară mai mari și mai strălucitori: Carribean Aqua,Pacific Blue sau Sea Green. Sunt potrivite pentru persoanele cu irisul deschis la culoare, albastru sau verde, cărora li se vor potrivi de minune. 

lentilele colorate naturale sea green Freshlook Dimensions de la Videt

Comandă aici lentilele cu efect natural FreshLook Dimensions Sea Green

Dacă ai ochii închiși la culoare, poți încerca lentilele de iluminare special create pentru persoanele cu ochii căprui sau negri. De exemplu, lentilele FreshLook ColorBlends au un sistem de trei pelicule de culoare - datorită acestei tehnologii, ele pot acoperi culoarea mai închisă a irișilor, pentru nuanțe naturale.

Dacă ești în căutarea unor lentile nuanțatoare de calitate și confortabile, poți alege oricând dintre culorile propuse de Air Optix Colors, care se combină perfect cu orice nuanță a irisului. 

lentile albastre FreshLook Dimensions de la Videt

Comandă aici lentilele colorate cu efect natural FreshLook Dimensions Pacific Blue

5. Lentile de contact pentru ocazii speciale (Halloween sau Cosplay)

Aceste lentile sunt cunoscute ca theatrical contact lenses datorită efectului dramatic creat. Le poți purta în spectacole de teatru, dar mai ales pentru a completa un outfit scary sau inedit de Halloween (de inspirație manga și anime, zombie, werewolf) sau pur și simplu pentru a experimenta un altfel de look, din zona fantasy. 

Aceste lentile pot avea diverse modele precum sclera, big eyes, cat eye, sau culori atipice roșu, galben, violet, negru sau chiar alb, fiind perfecte pentru persoanele îndrăznețe care doresc să impresioneze la o ocazie specială, cu costumație tematică.

Alege-ți lentilele colorate preferate, pentru ocazii speciale, din colecția ColorVue Crazy Lens! 

lentile colorate speciale, de Halloween sau petreceri tematice, la Videt

 Comandă aici lentilele colorate cu efect special (iris negru) Crazy Lens BlackOut

Pe lângă obținerea efectului dorit, în alegerea lentilelor colorate trebuie să iei în considerare și perioada de utilizare. Astfel, vei putea găsi lentile de contact colorate de unică folosință și lunare (care pot fi purtate zilnic, însă trebuie dezinfectate după fiecare purtare), dar și trimestriale.

lentile colorate speciale, de Halloween sau petreceri tematice, la Videt

Poți comanda aici lentilele de contact verzi, model anaconda, ColourVUE Crazy Lens

Astfel ajungem și la tipurile de lentile în funcție de cât de des trebuie să le schimbi:

6. Lentilele colorate cu purtare zilnică (lunare sau trimestriale)

Aceste lentile de contact lunare sau trimestriale se pot purta în fiecare zi, timp de maximum 12 ore, pe o perioadă de 30 de zile (o lună), respectiv 90 de zile (3 luni).

Este important să nu depășești numărul de ore recomandate, pentru a evita iritarea ochilor. În cazul în care depășești cele 12 ore, ochii tăi nu vor mai primi destul oxigen. De asemenea, nu se poate dormi cu lentilele pe ochi (decât dacă sunt recomandate pentru purtare continuă).

Un alt aspect de care trebuie să ții cont când alegi lentile lunare este respectarea strictă a ritualului de îngrijire înainte și după utilizare. La fel ca și lentilele de contact obișnuite, și cele colorate se curăță după fiecare purtare și se păstrează în soluția pentru lentile, într-un recipient special – lens case, până la următoarea purtare.

Îți recomandăm ca, întotdeauna, înainte de a intra în contact cu lentilele e nevoie să îți speli mâinile cu apă și săpun. Dacă, după aplicare, apare senzația de „ochi roșii“, „nisip în ochi“ sau iritație, îndepărtează imediat lentilele de pe ochi și clătește-le cu soluție din abundență.

Mai multe despre îngrijirea lor poți afla din Ghidul complet pentru lentile de contact.

Poți găsi și lentile de contact colorate anuale, însă nu recomandăm astfel de lentile.

Descoperă o gamă variată de lentile colorate lunare de la cei mai buni producători! 

7. Lentilele colorate de unică folosință

După cum le spune și numele, lentilele de unică folosință se folosesc o singură dată (1 zi), până la 12–24 de ore, după care trebuie să le arunci și să folosești altă pereche pentru următoarea utilizare.

Dacă nu ai mai purtat niciodată lentile de contact, încearcă prima dată o pereche de unică folosință. 

Va dura câteva zile până te obișnuiești cu modul de utilizare, iar dacă le strici, pierderea financiară nu va fi foarte mare. De asemenea, acest tip de lentile este cel mai ușor de folosit deoarece nu necesită îngrijire ulterioară (dezinfectare, curățare etc).

Lentilele colorate TopVue Color Daily sunt cele pe care le poți purta fără griji, la fel ca și lentilele cu efect special ColourVUE Crazy Lens sau lentilele zilnice One Day TruBlends.

One Day TruBlends Hazel sunt un exemplu de lentile colorate de unică folosință - cea mai bună alegere pentru utilizatorii noi, dar și pentru cei cu ochi sensibili sau care pur și simplu doresc să-și schimbe culoarea ochilor ocazional, pentru un plus de noutate. 

lentile colorate de unica folosinta maro de la ColourVue Trublends

Alege dintre zeci de modele de lentile colorate de unică folosință, din colecția Videt

lentile colorate de unica folosinta maro de la ColourVue Trublends

Cum știi dacă lentilele colorate se vor vedea pe ochii tăi?

În general, lentilele colorate se văd cel mai bine pe ochii închiși la culoare, căprui sau negri. Pe nuanțele de ochi deschise la culoare se văd foarte bine lentilele nuanțatoare.

Pentru a-ți da seama dacă lentilele se vor vedea pe culoarea ochilor tăi, poți să faci următorul test: 

 • Analizează-ți irisul într-o oglindă, în lumina naturală. 
 • Dacă observi o singură nuanță în iris, atunci este foarte posibil ca lentilele să se vadă, iar rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor!
 • Dacă observi mai multe nuanțe sau varietate cromatică, atunci gradul de opacitate a lentilei trebuie să fie unul mare; în caz contrar, este posibil ca nuanța lentilei să se amestece cu nuanța irisului natural, iar rezultatul va fi unul foarte subtil.
lentile colorate gri Air Optix

 Comandă aici lentilele colorate Air Optix Colors - Sterling Gray fără dioptrie

Ține cont că lentilele colorate nu vor arăta la fel atunci când sunt aplicate pe doi ochi diferiți.

Nuanța finală este influențată atât de gradul de opacitate al lentilei, cât și de pigmentarea naturală a ochilor, iar rezultatul variază de la persoană la persoană. 

Lumina naturală și momentul zilei, precum și vestimentația ta îți pot influența percepția și cat de multumit vei fi de produs.

Cum să îți alegi lentilele de contact colorate potrivite?

Dacă te-ai decis să încerci lentile colorate, atunci probabil te întrebi cum ar trebui să îți alegi culoarea pentru un rezultat pe placul tău.

Rezultatele variază de la persoană la persoană, așadar nu există reguli general valabile pentru toată lumea. Totuși, poți urma câteva principii pentru a te ghida în procesul de achiziție. 

Lentile colorate pentru un efect foarte natural, subtil:

Pentru o culoare care să se potrivească natural cu look-ul tău, alege o culoare complementară cu nuanța ochilor, a tenului și a părului.

Iată sugestiile Videt pentru fiecare tip de păr și de ten:

Lentile colorate naturale pentru ochii căprui

Pentru efectul nuanțator, poți alege dintr-o varietate bogată de lentile maro, în funcție de cât de închiși sau deschiși sunt ochii tăi. Nuanțele calde precum brun sau chihlimbar sunt o alegere optimă pentru persoanele care au o nuanță medie spre închisă, în timp ce nuanțele de căprui deschis merg perfect cu lentile de culoarea alunei.

Descoperă multe exemple de lentile în nuanțe de maro, brun sau alună cu efect natural, pentru ochii căprui, în colecția Videt! 

lentile colorate pentru ochi caprui ColourVUE Green

Comandă aici lentilele colorate pentru ochi căprui ColourVUE Green

Lentile colorate naturale pentru ochii verzi

Dacă îți dorești să scoți în evidență nuanța irisului, încearcă mai multe variații de verde, în funcție de intensitatea ta naturală. Pentru un look de zi, încearcă o culoare mai închisă, care îți poate oferi profunzime. 

Iată aici câteva exemple de lentile colorate naturale pentru persoanele cu ochii verzi, de la Videt

lentile colorate pentru ochi verzi Freshlook colors

 Comandă aici lentile colorate pentru ochi verzi FreshLook Colors cu dioptrie

Lentile colorate naturale pentru ochii albaștri

Dacă ai ochii de un albastru deschis și îți dorești un look natural, poți încerca lentile în tonuri de verde închis sau gri deschis pentru că sunt mai apropiate de aspectul natural.

Dacă nu ești decis asupra culorii pe care să o alegi, Videt îți propune câteva modele naturale pentru ochii albaștri, precum lentile în nuanțe de griuri frumoase și atrăgătoare.

lentile colorate pentru ochi albastri fusion blue gray de la videt

Comandă aici lentilele colorate pentru ochi albaștri Fusion Blue Gray

Lentile colorate pentru părul brunet

Persoanele cu părul brunet sau șaten închis au, de regulă, ochii căprui sau verzi. Dacă te numeri printre ele, o trecere la un iris de culoare albastră va arăta artificial, mai ales dacă ai și tenul măsliniu sau mai închis la culoare.

Culoarea sprâncenelor este și ea destul de importantă deoarece se potrivește cu cea a părului. Așadar, dacă ai sprâncene închise la culoare, orientează-te spre lentile de culoarea maro sau verde închis sau mediu pentru cel mai bun rezultat.

Videt îți propune câteva lentile cu efect natural, recomandate pentru persoanele cu păr brunet, precum: Air Optix Colors - Honey, ColourVUE Pretty Hazel sau FreshLook ColorBlends Pure Hazel, cât și multe alte nuanțe similare, cu sau fără dioptrii.

Lentilele maro sunt potrivite persoanelor cu părul brunet

Comandă aici lentilele colorate pentru par brunet Air Optix Colors - Honey

Lentile colorate pentru părul șaten

Lentilele colorate recomandate sunt cele maro sau verzi. Dacă ai părul șaten închis și ochii închiși la culoare, poți încerca un căprui mediu.

Pentru părul șaten deschis, evită nuanțele de căprui deschis deoarece vei avea un look fad. Te poți aventura să încerci lentile albastre, însă rezultatul va arăta bine în măsura în care și tenul tău este deschis. Lentilele gri sunt o opțiune bună dacă ai părul șaten deschis și ochii verzi.

Spre exemplu, Videt îți oferă multe lentile de contact pentru părul șaten, în diferite nuanțe de albastru și turcoaz, precum Air Optix Colors Blue, Turquoise sau Brilliant Blue, lentile gri precum ColourVUE 3 Tones Grey sau de un maro pătrunzător, cu ColourVUE 3 Tones Brown. Poți experimenta destul de mult cu ceea ce îți place! 

lentile colorate pentru părul șaten

 Comandă aici lentile colorate pentru părul șaten Air Optix Colors Brilliant Blue

Lentile colorate pentru părul blond 

Cu cât este mai deschisă nuanța de blond a părului tău, cu atât e mai bine să nu porți lentile foarte închise la culoare. Poți încerca cu încredere lentile albastre sau verzi, în nuanțe deschise sau medii.

Experimentează cu un albastru intens cu AirOptix Colors True Sapphire, ColourVUE BigEyes Cool Blue ori Solar Blue, însă evită verdele închis deoarece este prea aspru în combinație cu părul blond. 

Lentilele gri deschis sunt și ele o alegere bună, dacă îți dorești un look inedit, și ai de unde alege nuanța favorită care să ți se potrivească: Videt te așteaptă cu nuanțe precum Sterling Gray (precum în poza de mai jos), Violet Gray, Misty Gray sau Platinum.

lentile colorate pentru părul blond

Pentru a determina culoarea potrivită pentru lentile, ia în considerare și tonul pielii. Poți determina tonul tenului efectuând un test simplu: analizează culoarea venelor de pe antebraț.

 • Dacă venele tale sunt verzui, atunci pielea ta are tonuri calde ți se potrivesc lentile maro deschis, alună sau verzi.
 • Dacă venele tale sunt albastre, atunci pielea ta are tonuri reci ți se potrivesc lentile albăstrui, violete sau gri.

Poți alege lentile albastre dacă:

 • Pielea ta are tonuri reci, iar părul tău este blond platinat, șaten-roșcat, roșu intens sau brunet
 • Pielea ta are tonuri calde, iar părul tău este blond sau șaten cu irizații aurii, șaten alună

Descoperă toate lentilele albastre oferite de Videt, aici.

Poți alege lentile verzi dacă:

 • Pielea ta are tonuri reci, iar părul tău este blond platinat, roșcat rece, șaten mediu sau închis sau brunet
 • Pielea ta are tonuri calde, iar părul tău este blond cald, șaten-roșcat sau brunet.

Iată tipurile de lentile verzi din colecția Videt, din care poți alege ușor nuanța potrivită.

lentile colorate verzi

Poți alege lentile maro deschis dacă:

 • Pielea ta are tonuri reci, iar părul tău este șaten închis sau roșcat, roșu rece
 • Pielea ta are tonuri calde, iar părul tău este șaten auriu, blond cald, roșcat cald

Poți alege lentile maro închis dacă:

 • Pielea ta are tonuri reci, iar părul tău este șaten închis, roșcat intens sau brunet
 • Pielea ta are tonuri calde, iar părul tău este șaten deschis, mediu sau roșcat intens

Descoperă o mulțime de lentile în nuanțe maro deschise și închise, care te așteaptă la Videt!

Lentile colorate pentru o schimbare completă de look

În funcție de obiectivul tău, poți alege o culoare total opusă (de exemplu, trecerea de la albastru la căprui) sau o nuanță cu câteva tonuri mai închisă sau mai deschisă (de exemplu, trecerea de la verde deschis la verde închis).

Schimbările spectaculoase de look se produc cel mai adesea cu ajutorul lentilelor colorate opace, care au puterea de acoperire mare și pentru irișii deschiși la culoare. Ele funcționează cel mai bine pentru persoanele cu ochii căprui. 

Lentile colorate pentru schimbarea culorii ochilor căprui (închiși sau deschiși la culoare)

Pentru o schimbare completă de look, poți alege lentile în culori mai puternice precum albastru, verde, violet. Aceste nuanțe se vor vedea foarte bine și frumos pe ochii căprui deschiși la culoare. 

Cu cât nuanța naturală a irisului este mai închisă, cu atât este mai greu să o deschizi vizibil cu lentile în nuanțe similare deschise, mai ales dacă vrei o schimbare completă de look. Acestea pot accentua culoarea naturală, dar nu vor avea un efect dramatic. Excepție o fac lentilele opace.

De exemplu, dacă ai ochii închiși la culoare, poți alege lentile de contact special concepute pentru a oferi un look diferit. Lentilele de iluminare create pentru persoanele cu ochii căprui închiși și deschiși sunt FreshLook ColorBlends și oferă trei pelicule de culoare ce pot acoperi culoarea mai închisă a irișilor.

Poți alege nuanțe superbe precum Amethyst (violet) precum în imaginea de mai jos, Turquoise (turcoaz), Brilliant Blue ori Gemstone Green și multe alte nuanțe, cu sau fără dioptrii. 

lentile de contact FreshLook ColorBlend violet

Lentile colorate pentru schimbarea culorii ochilor deschiși la culoare (verzi sau albaștri) 

Dacă ai ochii verzi, atunci ai o mulțime de opțiuni din care poți alege – de la nuanțe de gri, la toate nuanțele de căprui și chiar albastru! Pentru o ocazie specială, verdele aprins îți va oferi o alură specială, de neuitat. 

Poți alege de la Videt, spre exemplu, lentile FreshLook Dimensions dedicate persoanelor cu ochii deschiși la culoare (albaștri sau verzi) în nuanțe de gri, Misty Gray sau One Day Color Grey, nuanțe de verde intens, Carribean Aqua precum în poza de mai jos sau Sea Green, sau albastru: Sapphire Blue ori Pacific Blue.

Dacă ai ochii albaștri, pentru o ocazie specială și un plus de dramatism, încearcă lentilele gri închis. Poți încerca și o nuanță de albastru mai închis cum sunt lentilele Brilliant Blue, Fusion Yellow Blue, Glamour Aqua sau Tones Aqua de la Videt, care să-ți facă privirea remarcabilă. 

Poți încerca chiar și lentilele violet, dacă îți dorești să experimentezi un look atipic, cu diferite modele speciale subtile sau doar cu nuanțe mov și violet, după preferințele tale.

lentile de contact verzi de la Videt

Cine poate purta lentile colorate?

Lentilele colorate pot fi purtate de femei și bărbați, dar și de către copiii cu vârsta peste 8 ani. Persoanele însărcinate pot purta lentile de contact colorate cu dioptrii sau fără, deoarece nu afectează sarcina.

Există vreun risc?

Nu este recomandat să porți lentile de contact dacă lucrezi într-un mediu cu substanțe toxice sau mult praf, iar dacă știi că ești alergic la substanțe dezinfectante, alege să porți lentile de unică folosință.

Dacă ai nevoie de lentile de contact colorate cu dioptrii, atunci trebuie să nu suferi de conjunctivită sau sindromul ochiului uscat. 

Valorile dioptriilor tale nu trebuie să depășească intervalul –35 sau +35, deoarece nu există lentile care pot corecta afecțiuni însoțite de aceste valori.

Află mai multe informații despre restricțiile lentilelor de contact din Ghidul complet pentru lentile de contact.

 Lentile colorate cu efect special alb, Crazy Lens

Avantaje și dezavantaje ale purtării lentilelor de contact 

Dacă te decizi să le dai o șansă lentilelor de contact colorate, iată câteva beneficii ale purtării lor:

 • Îți oferă posibilitatea de a-ți schimba look-ul constant
 • Versatilitatea lor este crescută, deoarece poți schimba lentilele des pentru a se potrivi cu orice outfit sau ocazie
 • Te poți bucura de lentile pentru corectarea defectelor de vedere, dar și de un look nou.

Lentilele colorate au și dezavantaje, deoarece există câteva riscuri ale purtării lor. Aceste riscuri pot fi evitate, dacă respecți sfaturile medicului oftalmolog și nu depășești perioada de purtare recomandată.

 • Oferă un aspect artificial, dacă culoarea lentilelor este prea puternică, mai ales în cazul lentilelor cu efect de teatru
 • Risc de infecții, în cazul în care le porți prea mult și uiți să le dezinfectezi după fiecare purtare (în cazul lentilelor anuale sau lunare)
 • Simptomele ochiului uscat
 • Poți vedea în ceață dacă lentila se deplasează din centrul ochiului.
lentile de contact verzi de la Videt

 Comandă aici lentilele colorate verzi de unică folosință TopVue Color Daily Fresh Green

Cum știi că vei cumpăra o pereche de lentile colorate de calitate?

Așa cum am mai spus, lentilele de contact, chiar și cele colorate sau fără dioptrii, sunt dispozitive medicale, care vin întotdeauna la recomandarea medicului oftalmolog. 

 • Ca să te asiguri că achiziționezi lentile de calitate, de la producători de încredere, consultația oftalmologică este primul pas pentru a te asigura de acest lucru, cu atât mai mult dacă ai și probleme de vedere care trebuie corectate prin portul de lentile (sau ochelari).
 • Dacă te întrebi de unde poți cumpăra lentile de contact colorate de calitate, este recomandat să te îndrepți spre magazin de specialitate, care se ocupă exclusiv de comercializarea de produse avizate la nivel european și care are un personal instruit să te ajute cu recomandările potrivite. 
 • Videt te așteaptă atât în magazinul virtual, cât și în showroom-ul din București, unde poți ridica comenzile, poți efectua consultațiile oftalmologice gratuit și poți alege din sute de modele de ochelari și tipuri de lentile, customizate în funcție de nevoile tale. 
 • La fel de important este să iei în calcul materialul din care sunt fabricate lentilele. Pentru a-ți asigura un confort sporit, hidratare îndelungată și ușurință în aplicare, alege materiale sigure și inovatoare pentru lentilele colorate, precum hidrogelul. 
 • Calitatea se reflectă și în prețuri, desigur. În general, lentilele de contact colorate pornesc de la 50 de lei în sus, pentru a te asigura că sunt sigure și de încredere (cele ieftine pot fi fabricate fără avizele europene necesare). 

Alege lentile colorate potrivite ochilor tăi, cu Videt! Suntem aici să te ajutăm!

Dacă vrei să afli mai multe informații despre cum decurge o consultație, precum și despre cum se citește rețeta pentru lentile, îți recomandăm să citești ghidul: Consultul oftalmologic pentru lentilele de contact.

Dacă te-ai decis să le dai o șansă lentilelor colorate și ai nevoie de ajutor în alegerea lor, te așteptăm la un control oftalmologic gratuit!

Descoperă gama de lentile colorate de la Videt și alege-le pe cele potrivite ție și personalității tale!Comentarii (4)

Ștefan Ioniță

Bună , mă numesc Ștefan Ioniță , cu ceva timp în urmă am suferit un accident și mi-am pierdut vederea la ochiul drept , s-a pierdut culoarea irisului , folosesc o lentilă care acoperă și nu sunt privit ca un diferit , sunt în căutarea acestei lentile cu purtare de un an , mă interesează prețuri , oferte , culoarea ochiului bun este verde cu irizatii căprui

info@videt.ro

Bună Mihaela, Sunt situații când lentilele de contact colorate nu oferă claritatea vederii perfecte, principalele motive fiind, raza de curbură a lentilelor de contact nu este potrivită pentru tine și atunci lentila nu este foarte stabilă pe ochi și sunt momente în care privești prin culoarea lentilei, lentila se usucă pe ochi și trebuie lubrifiată cu lacrimi artificiale. Ne poți contacta telefonic oricând dorești pentru mai multe informații. O zi frumoasă!

info@videt.ro

Bună Adina, Dacă ai nevoie doar de corecție la aproape poți utiliza lentilele de contact multifocale. O zi plăcută!

Mihaela

Buna, eu am lentile colorate si vad incetosat cu ele? Oare de ce? Au dioptriile 0 , imi doresc sa le port dar nu ma pot obișnui asa cu ele, se poate va rog un sfat sau un raspuns! O zi minunata!