Tipurile lentilelor de contact cu dioptrii: Cum alegi cele mai bune lentile de contact?

Clasificare lentile de contact

Lentilele de contact au evoluat foarte mult în ultimii ani. Pentru că ochii tăi merită maximum de claritate, confort și protecție, și pentru că există atât de multe tipuri de lentile astăzi, echipa Videt ți-a pregătit o clasificare foarte clară și completă a lentilelor de vedere pe care poți să le cumperi online sau din optica noastra medicală. 

Află în continuare care sunt cele mai bune lentile de contact pentru ochii și situația ta, ce avantaje îți oferă fiecare în funcție de timpul de purtare și materialul din care este făcut, și cum le alegi pe cele potrivite ție. 

PS: Nu îți cunoști încă prescripția pentru lentile? Programează-te aici la un consult gratuit pentru lentile în deplină siguranță și află ce dioptrii și parametri ai la optica medicală Videt - vei primi și un set de lentile de test.

Ceel mai bune lentile de contact la optica medicala Videt

Când vine vorba de alegerea celor mai bune lentile, cei mai importanți doi factori de care să ții cont sunt conținutul de apă și transmisibilitatea oxigenuluispre cornee (Dk/t). Dk-ul semnifică permeabilitatea materialului, în timp ce t-ul reprezintă grosimea lentilei. Ambii factori asigură ochi sănătoși, limpezi și curați. 

Este bine să mai știi că, datorită noilor tehnologii, toate lentilele de contact comercializate astăzi la Videt sunt performante. Utilizatorii aleg lentilele cele mai bune în funcție de brandurile cele mai inovatoare și de tipul de lentile de care au nevoie.

Indiferent de tipul de lentile pe care dorești să le porți, mai ales dacă este prima oară când încerci astfel de produse, este foarte important să mergi la un consult pentru a afla dioptriile necesare pentru corecția oculară. Alegerea depinde de măsurătorile oculare și de cazul tău specific, iar dacă erai obșinuit să porți ochelari, este important să știi că dioptriile ochelarilor diferă de dioptriile lentilelor, deci cu atât mai mult ai nevoie de un consult specializat. 

Consult oftalmologic gratuit

Programează-te la un consult gratuit pentru lentile

Dacă nu îți cunoști măsurătorile și parametrii și locuiești în București, află-i imediat în optica medicală Videt. Lucrăm doar cu personal specializat (medici oftalmologi și optometriști) și oferim consultații gratuite, în deplină siguranță, în showroom-ul nostru din București. 

Dacă nu ai mai purtat lentile de contact, îți oferim o săptămână de probă, gratuit, lentille din gama de lentile de contact TopVue Air sau Topvue Astigmatism. TopVue este un brand exclusiv Videt, foarte popular în rândul utilizatorilor. În funcție de afecțiunea de care suferi, primești acasă lentilele potrivite ca să poți testa cum se simt și cum îți ajută vederea, tocmai ca să alegi ce ai nevoie și să faci o investiție sigură. 

Recomandăm lentilele TopVue Air pentru începători (și nu numai) deoarece sunt lentile de ultimă generație: au o permeabilitate mare a oxigenului spre cornee și au o hidratare ridicată, ceea ce le fac perfecte pentru o purtare confortabilă și sănătoasă, fără riscuri.

Lentile de contact TopVue Air

Comandă aici lentile de contact moi TopVue Air, în funcție de dioptriile și parametrii tăi

TopVue Air for Astigmatism sunt lentile torice cu o stabilitate a lentilei pe ochi pe parcursul întregii zile. Ele dispun și de o tehnologie de stabilizare, SHT Prism Ballast, care ajută la potrivirea perfectă pe ochi. De asemenea, transmisibilitatea este 100 Dk/t.

Lentile de contact TopVue Air for astigmatism

Comandă lentilele de contact moi TopVue Air for astigmatism aici

TopVue Air și TopVue Air for astigmatism sunt lentile cu purtare zilnică și trebuie să le scoți seara pentru a le stoca în soluția lor specială de întreținere. Așa poți să te acomodezi foarte ușor cu un astfel de produs, mai ales ca nou utilizator.

“Vă felicit pentru amabilitatea, promptitudinea și profesionalismul de care ați dat dovadă. Sunteți oameni minunați și receptivi la nevoile clienților. Sunt clienta lor de 6 ani și sunt foarte mulțumită de calitatea produselor. Recomand cu încredere!❤️” (Loredana M.)

Comanda online Lentile de contact

La Videt.ro ai cea mai rapidă livrare la tine acasă, în 24-72 de ore de la comandă!

Cele mai utilizate mărci de lentile de contact

Înainte de a cumpăra, iată ce este specific fiecărui brand de lentile de contact.

 1. 1. Lentile Top Vue

Acest brand de lentile a fost adus de Videt în țară și sunt cele pe care le poți primi gratuit, pentru o săptămână de probă, dacă programezi un consult oftalmologic în optica noastră medicală. Lentilele TopVue sunt un brand exclusiv Videt, fiind lentile de ultimă generație din silicon-hidrogel avansat, cu respirabilitate înaltă și ultrahidratare și un raport calitate/preț foarte bun.

Printre cele mai populare lentile TopVue se numără:

Lentile de contact TopVue in Romania

2. Lentile Johnson & Johnson

Compania Johnson & Johnson este renumită mondial și de încredere pentru purtătorii noi și experimentați, datorită produselor medicale sigure și de calitate. Acuvue Oasys, de exemplu, este cel mai bine vândut tip de lentile de contact din lume, conform brandului, oferind confort de lungă durată și vedere excelentă, mai ales în timpul utilizării de dispozitive digitale. 

Printre cele mai populare lentile Johnson & Johnson se numără:

Lentile de contact Johnson & Johnson in Romania

3. Lentile Alcon

Compania Alcon este specializată în produse medicale inovatoare, oferind lentile de unică folosință, zilnice și cu purtare extinsă. Brandul este renumit pentru faptul că nu face compromisuri când vine vorba de siguranță și calitate, investind anual în cercetare și dezvoltare. 

Printre cele mai populare lentile Alcon se numără:

Lentile de contact Alcon in Romania

4. Lentilele Bausch + Lomb

Compania este apreciată la nivel global pentru calitatea înaltă și varietatea de lentile performante și hidratante, pe care le inovează pentru un întreg spectru de probleme oculare. 

Printre cele mai populare lentile Bausch + Lomb se numără:

Lentile de contact Bausch and Lomb in Romania

5. Lentile CooperVision

Acest brand de lentile este foarte apreciat pentru produsele foarte moi, ușor de purtat și calitative. Aceste lentile sunt realizate din material premium, dar vin la un preț foarte accesibil

Printre cele mai populare lentile CooperVision se numără:

Lentile de contact CooperVision in Romania

Clasificarea tipurilor de lentile de contact 

În general, lentilele de contact se împart în două mari categorii, în funcție de tipul de material: lentile de contact rigide și lentile de contact moi, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale.

Tipurile de lentile sunt:

 • Lentile de contact rigide
 • Lentile de contact soft (moi), din hidrogel sau din silicon hidrogel
 • Lentile de unică folosință
 • Lentile zilnice (bilunare, lunare etc.)
 • Lentile cu purtare extinsă
 • Lentile cu purtare continuă
 • Lentile bifocale sau multifocale

Toate aceste lentile pot fi folosite pentru miopie, hipermetropie, astigmatism sau prezbiopie dacă sunt achiziționate cu parametrii corecți. 

Lentilele rigide nu se mai folosesc atât de mult pentru că sunt mai incomode, iar majoritatea brandurilor care produc lentile s-au specializat în producția de lentile moi (soft), eficiente și hidratante. 

În continuare iată un tabel comparativ cu lentilele moi și rigide, cu avantaje și dezavantaje:

Tip lentile de contact

Avantaje

Dezavantaje

Lentilele de contact rigide

 • Sunt mai durabile și mai rezistente la depunerile proteice decât lentilele moi
 • Permit trecerea oxigenului prin lentilă către cornee și-și mențin forma intactă 
 • Oferă o vedere mai clară în cazul problemelor de astigmatism (dioptrie cilindrică). Acest tip se recomandă pentru afecțiunea keratoconus. 
 • Acestea sunt și o investiție bună pe termen lung, deoarece pot fi purtate de la câteva luni până la 2 ani (lentile de contact anuale).
 • Cel mai mare dezavantaj al lentilelor rigide este disconfortul la purtare. Acomodarea poate dura până la câteva săptămâni. 
 • De asemenea, dacă nu sunt purtate câteva zile, ochiului îi va trebui o perioadă pentru a se reacomoda.
 • Au dimensiuni mai reduse decât lentilele moi, de aceea riscul de a se deplasa de pe centrul ochiului este mai mare, iar purtătorii pot avea vederea încețoșată. 
 • Deoarece sunt create ca să se miște pe ochi atunci când clipești, riscul de a intra praf sub lentilă este mai crescut. Din cauza prafului pot apărea abraziuni corneene.

Lentile de contact moi

 • Sunt fabricate dintr-un plastic moale și flexibil, care permite oxigenului să pătrundă către cornee, menținând astfel sănătatea ochiului. 
 • Adaptarea ochiului la aceste lentile este mult mai ușoară și mai rapidă (câteva zile) decât în cazul lentilelor rigide.
 • Acest tip de lentile este cel mai popular, lucru susținut și de cifrele de pe piață: lentilele de contact moi sunt primele în top, utilizate de 92% dintre purtători.
 • Acestea sunt mai sensibile la depunerile proteice și necesită o atenție sporită în modul de îngrijire a lentilelor. 
 • Termenul de valabilitate este mai mic față de cel al lentilelor rigide – maximum 30 zile. Acest lucru nu este neapărat un dezavantaj, însă ca investiție acest tip de lentile poate fi mai costisitor pe termen lung. Totuși, brandurile au devenit foarte accesibile. 

Lentile de contact moi din hidrogel

 • Hidrogelul este un material care transportă oxigenul către ochi cu ajutorul apei din compoziție. Având un conținut ridicat de apă, lentilele din hidrogel sunt recomandate în special persoanelor care au ochii uscați și care nu suportă alt material (silicon-hidrogel).
 • Principalul dezavantaj este modul de purtare. Lentilele din hidrogel nu pot fi purtate mai mult de 8 ore pe zi, deoarece cantitatea de apă din lentilă scade, iar după cele 8 ore recomandate, lentila devine incomodă. 
 • Transmisibilitatea oxigenului este foarte mică, motiv pentru care nu trebuie să se doarmă niciodată cu aceste lentile.

Lentile de contact moi din silicon-hidrogel

 • Silicon-hidrogelul este un material superiorhidro­gelului, iar transmisibilitatea oxigenului (Dk/t) poate fi chiar și de 10 ori mai mare. Lentilele din silicon-hidrogel pot fi purtate continuu până la 30 de zile, după care trebuie schimbată lentila. 
 • Nivelul inițial de apă este mai redus decât în cazul lentilelor din Hidrogel, minimizând riscul de dezvoltare a bacteriilor.
 • Având un nivel de apă mai mic, aceste lentile nu sunt foarte indicate persoanelor care au ochii uscați, chiar dacă unele au un nivel de apă de aproape 50%.

Cele mai bune lentile de contact pentru ochi uscați, sensibili și obosiți 

Sunt foarte mulți dintre noi care fie au ochii uscați, fie au ochi sensibili sau epuizați după prea mult timp petrecut în fața calculatorului. Când îți concentrezi vederea pe ecranele gadgeturilor, ochii devin uscați și iritați, pentru că nu clipești la fel de des. 

Dacă petreci ore întregi în fața dispozitivelor, există lentile moi foarte bune, de la producători inovatori, pentru aceste probleme și pe care le poți purta confortabil. 

Iată trei dintre acestea:

Acuvue Oasys 1 Day pentru ochi sensibili sau uscati

Comandă aici lentilele Acuvue Oasys 1-Day pentru ochi sensibili sau uscați

Lentilele Acuvue Oasys 1-Daysunt considerate cele mai bune lentile de contact pentru ochii uscați și sensibili. Ochii uscați sunt o problemă frecventă pentru purtătorii de lentile.Ele dispun de tehnologia HydraLuxe, care îți asigură confort, prospețime, mai ales pentru cei cu alergii sau sensibilitate oculară. Agenții de lubrifiere asigură o utilizare naturală și în siguranță și îmbunătățesc filmul lacrimal natural. 

Acuvue Oasys 1-Day sunt lentile de contact de unică folosință, fiind cea mai sănătoasă opțiune pentru purtătorii de lentile. Ele sunt produse de compania Johnson & Johnson

Ele conțin și filtru UV care blochează 90% din radiațiile UVA și aproape 99% din cele UVB. Însă acoperă o parte a ochilor, prin urmare este indicat să porți ochelari de soare.

Lentile de contact pentru ochi uscati si sensibili Acuvue Oasys cu Hydraclearplus

Comandă-le aici: lentile de contact Acuvue Oasys bisăptămânale

Tot de la Johnson & Johnson ai la dispoziție și lentilele de contact săptămânaleAcuvue Oasys with Hydraclear Plus pentru ochi sensibili, care trebuie schimbate la 14 zile. Tehnologia specială face ca lentilele să fie netede și confortabile și să rămână umede pentru a rezista depunerilor proteice, iar clipitul se simte natural.

Permeabilitatea peste medie a oxigenului (147 Dk/t) spre cornee le face potrivite pentru ochii sensibili. Aceste lentile Acuvue Oasys cu purtare zilnică sunt recomandate și purtătorilor de lentile care suferă de ochi uscat, petrec multe ore în fața calculatorului sau în spații cu aer condiționat. 

“Am încercat foarte multe tipuri de lentile de contact. Începusem să cred că va trebui să port doar ochelarii și că lentilele nu sunt pentru mine... pâna le-am încercat pe acestea. Sunt de departe cele mai bune pentru mine! Foarte confortabile și calitative, aproape că nu simți că ai un corp străin pe ochi!” (Edgar B)

Lentile de contact Biofinity Energys

Comandă aici Lentilele Biofinity Energys pentru ochi obosiți din cauza mediului digital.

Biofinity Energys sunt lentile de contact lunare (purtare pe timp de zi sau extinsă, conform sfatului oftalmologului!), de la respectabilul producător CooperVision

Modelul inovator îți conferă permeabilitate ridicatã a oxigenului (160 Dk/t), nivel ridicat de apă și tehnologia Aquaform, ce păstreazã lentilele moi și confortabile, cât și tehnologia Digital Zone Optics.

Acest tip de lentile sunt o soluție eficientã dacă lucrezi des sau petreci foarte mult timp în fața dispozitivelor digitale (televizor, calculator, telefon, etc.) și dacă suferi de obosealã ocularã digitalã.

Cele mai bune lentile de contact moi de unică folosință – se folosesc 12–24h, după care se aruncă

Lentile de contact de unica folosinta

Lentilele de contact de unică folosință sunt recomandate atunci când începi să porți lentile. Îngrijirea lor este mai ușoară și se pot purta ocazional până când ochii se obișnuiesc cu ele.

De asemenea, sunt considerate cele mai bune lentile de contact de către oftalmologi, pentru că previn riscul de infecție (de vreme ce se aruncă după o zi de purtare).

Sunt recomandate copiilor sau celor care practică diferite sporturi și doresc să utilizeze lentilele ocazional. În general, aceste lentile de unică folosință vin în pachete de câte 30 sau 90 de lentile și pachet economic de 180 lentile.

Deși majoritatea lentilelor de unică folosință sunt din hidrogel, ele sunt confortabile la purtare deoarece se utilizează o singură dată (o zi). Există și varianta de lentile de unică folosință fabricate din silicon-hidrogel, 1 Day Acuvue TruEye și Dailies Total 1.

Comandă aici: Lentile de contact de unică folosință 1 Day Acuvue Moist (90 lentile)

1 Day Acuvue Moist sunt considerate cele mai bune lentile de contact de unică folosință pentru că sunt foarte populare și în acest an. Acest lucru se datorează confortului ridicat indiferent de situație, dar și tehnologiei LACREON care menține umiditatea și împiedică uscarea lentilelor pe parcursul zilei, pentru o senzație de prospețime și naturalețe. 

Aceste lentile au un procent de 58% apă și permeabilitatea oxigenului de 33 Dk/t, de aceea sunt de unică folosință: după purtare se aruncă, prin urmare nici nu se poate dormi cu ele. 

1 Day Acuvue Moist for Astigmatism sunt și ele printre cele mai bune lentile de unică folosință în 2020, beneficiind și de un design inovator ce asigură poziționarea corectă a lentilei, pentru o imagine clară și stabilă, naturală.

Lentile de contact de unica folosinta Dailies AquaComfort Plus

Comandă aici lentilele de unică folosință Dailies Aqua Comfort Plus

Dailies Aqua Comfort Plussunt produse de compania Alcon. Aceste lentile de unică folosință sunt performante datorită tehnologiei Triple Action Moisture: conțin ingrediente care optimizează vâscozitatea pentru o senzație moale și mătăsoasă pe ochi, de la prima aplicare, dar și agenți de hidratare eliberați cu fiecare clipire, pentru a te simți confortabil pe parcursul zilei și un stabilizator de film lacrimal pentru o viziune clară. 

Nu uita că aceste lentile Dailies Aqua Comfort Plus au frecvență de înlocuire zilnică. După fiecare purtare, se aruncă și se înlocuiesc a doua zi cu unele noi. 

lentile de contact Soflens daily disposable

Comandă aici lentilele de unică folosință Soflens

Soflens Daily Disposable, respectiv Soflens Daily Disposable for Astigmatism sunt produse de celebra companie Bausch + Lomb.

Acestea se numără printre cele mai bune lentile de contact de unică folosință pentru că au un design asferic, ce asigură vederii o acuitate vizuală impecabilă, chiar și în condiții de lumină difuză sau la trecerea bruscă de întunecat la luminos (ex: senzația de „orbire“ din timpul șofatului). Au un conținut ridicat de apă (59%) pentru confort sporit pe timpul purtării. 

Tot în gama de lentile TopVue, găsești și lentile de unică folosință TopVue Daily și TopVue Elite+.

Lentile de contact de unica folosinta TopVue Daily

Lentilele de contact TopVue Daily sunt din hidrogel care au un adaos de material lubrifiant foarte eficient, hialuronat de sodiu, și soluție de umezire PEG care asigură o hidratare foarte bună și confort sporit. Alte avantaje ale purtării lor sunt marginile foarte subțiri și calitatea stabilă în corectarea vederii în toate condițiile de lumină, atunci când conduci sau când te bucuri de asfințitul soarelui!

Cele mai bune lentile de contact TopVue

Lentilele de contact de unică folosință TopVue Elite+diferă prin faptul că fac parte din ultima generație de lentile din hidrogel ce garantează un nivel sporit de confort. Sunt foarte moi, concepute pentru a corecta miopia și hipermetropia. Au un conținut ridicat de apă și au un aspect asferic care se mulează pe ochi pentru a preveni neregulile. 

Tehnologia UltraSoo le permite lentilelor să rămână lubrificate pe parcursul zilei, ce le face foarte plăcute la purtare. Sunt potrivite pentru 99% dintre purtătorii de lentile de contact!

Lentile de contact de unica folosinta Biotrue Oneday

Tot de la producătorii Bauch + Lomb, ai la dispoziție și lentilele Biotrue ONEday. 

Acestea sunt inspirate din mediul natural al ochiului uman pentru a-i putea imita fidel proprietățile fizice. De aceea, lentila Biotrue ONEday îți oferă un confort ridicat pe toată durata zilei și de asemenea o oxigenare corespunzătoare. 

Conținutul de apă de 78%, comparabil cu cantitatea de apă conținută în cornee, le face hidratate și optime pentru vedere. Nu uita: lentilele de unică folosință nu se poartă pe timpul nopții.

“Sunt niște lentile excepționale...am încercat multe tipuri, dar acestea sunt singurele care nu se usucă și au o acuitate foarte bună.” (Sabi)

Cele mai bune lentile de contact zilnice – pot fi purtate doar în timpul zilei

Lentile de contact de unica folosinta

Lentilele de contact zilnice sunt mai avantajoase din punct de vedere financiar deoarece pot fi purtate săptămânal sau lunar. Mai exact, le porți zilnic, însă în fiecare seară trebuie să le lași în soluția de întreținere; după 7 zile, 14 zile sau o lună (în funcție de tip) trebuie să le înlocuiești cu lentile noi. 

Lentilele zilnice nu se poartă în timpul somnului, nici măcar timp de câteva minute, din cauza transmisibilității reduse de oxigen. În momentul în care pleoapa se închide, pe lângă faptul că nivelul de oxigen care ajunge la ochi este mai redus, lentilele acționează ca o barieră ce oprește trecerea oxigenului.

Există mai multe tipuri de lentile de contact zilnice, în funcție de frecvența cu care trebuie să le înlocuiești. Ai la alegere dintre lentile de contact zilnice cu purtare timp de o săptămână, cu purtare timp de două săptămâni sau cu purtare de o lună. 

Cele mai bune lentile de contact zilnice vin de la producători precum Johnson&Johnson, Bausch + Lomb, Alcon, CooperVision.

Iată o parte dintre ele:

Lentilele Acuvue Oasys with Hydraclear Plus și Acuvue Oasys with Hydraclear Plus for Astigmatism sunt printre cele mai bune din categoria lentile săptămânale/lunare. Acestea sunt bisăptămânale, mai exact, și le-am descris la capitolul celor mai bune lentile de contact moi pentru ochi sensibili, uscați sau obosiți, la începutul ghidului. 

Lentile de contact zilnice SofLens 59

Comandă aici: Lentile de contact lunare SofLens 59

Printre lentilele de contact zilnice cu purtare timp de o lună (lentile de contact lunare), poți alege cu ușurință dintre Soflens 59 sau Soflens Toric (pentru prezbiopie) de la Bausch & Lomb. 

Lentilele de contact lunare SofLens 59 se poartă zi de zi, cu înlocuire la o lună. Sunt foarte îndrăgite de utilizatorii opticii Videt.ro pentru confortul lor în purtare și o manevrare ușoară. Confortul susținut este asigurat de asimetria profilului încheierii marginilor lor. 

Lentilele sunt bune pentru oricine dorește să le poarte, indiferent de experiență. Riscul disconfortului este minim datorită rezistenței mare la depunerile proteice.

“Le folosesc de 8 ani de zile și sunt cele mai bune pentru mine :) am încercat și unele mai scumpe, dar tot cu acestea mă simt cel mai bine. Nu le-aș schimba!” (Mihaela M.)

De la brandul Alcon, poți alege lentile precum Air Optix Aqua, Air Optix Aqua for Astigmatism (le vom descrie la lentilele dedicate astigmatismului), Air Optix Aqua Multifocal (le poți vedea descrierea la capitolul dedicat lentilelor pentru prezbiopie) Freshlook Colors.

Lentile de contact lunare Air Optix Aqua

Comandă aici lentilele de contact lunare Air Optix Aqua

Lentilele de contact cu purtare lunară Air Optix Aqua sunt realizate din silicon-hidrogen și permit fluxul optim de oxigen la nivelul ochilor, conferind o senzație sănătoasă și naturală. Au o suprafață fină și împiedică depunerile proteice, iar tehnologia TriComfort le recomandă pentru purtare confortabilă întreaga zi. 

Lentile de contact colorate cu dioptrii Freshlook Colors

Dacă dorești un model de lentile de contact colorate cu dioptrii, poți alege gama Freshlook Colors, din care poți alege lentile în nuanțe de albastru, violet, verde, gri sau căprui. 

De asemenea, pot fi purtate și noaptea, dar numai la recomandarea medicului specialist. 

Lentile de contact zilnice cu purtare lunara Bausch and Lomb Ultra

Comandă aici lentilele lunare Bausch + Lomb ULTRA

Printre cele mai bune lentile de contact lunare se numără și Bausch + Lomb ULTRA ideale pentru ochii obosiți, în timpul orelor pline de concentrare, petrecute în fața dispozitivelor digitale. Tehnologia inovatoare MoistureSeal conferă o super-hidratare stabilă și echilibrată, iar materialul silicon hidrogel asigură o permeabilitate foarte ridicată la oxigen, de 163 Dk/t.

Așa cum am descris în cazul lentilelor de contact moi, în special pentru ochii obosiți din cauza mediului digital, lentilele lunare Biofinity Energys sunt iarăși o alegere bună.

Cele mai bune lentile de contact zilnice cu purtare extinsă (noaptea)

Lentile de contact de unica folosinta

Lentilele de contact cu purtare extinsă sunt lentile de contact zilnice, ce se pot purta ocazional și noaptea. Pentru ca acest lucru să fie posibil, transmisibilitatea oxigenului (Dk/t) trebuie să fie mai mare de 87Dk/t. Pentru a preveni infecțiile, s-a introdus un nou prag minim de 125Dk/t. 

Lentilele produse de Johnson&Johnson, și anume Acuvue Oasys with HydraclearPlus, considerate cele mai bune lentile de contact bisăptămânale sau cu purtare extinsă, Acuvue Oasys for Astigmatism – dacă sunt purtate zi și noapte, acestea pot fi folosite o singură săptămână. Tehnologia Hydraclear Plus permite stabilizarea filmului lacrimar, reducând senzația de oboseală oculară și crescând senzația naturală pe ochi. 

Nu uita că, în cazul acestor lentile cu dioptrii: pentru portul extins și pe timp de noapte, vă rugăm să solicitați sfatul medicului specialist.

În același mod, lentilele produse de Alcon, Air Optix Aqua descrise mai sus, pot fi purtate până la 6 nopți, după care trebuie făcută o pauză de 1 noapte, iar apoi poate fi reluat ciclul timp de încă 3 săptămâni – 6 nopți de purtare, 1 noapte pauză.

Conținutul de apă este de 33%, iar materialul silicon-hidrogen permite absorbția oxigenului de până la 5 ori mai mult față de materialele obișnuite pe bază de hidrogen. Acesta face ca lentilele Air Optix să fie cele mai confortabile și economice în sfera lentilelor de contact O2/Air Optix Aqua, care asigură un maxim de confort întreaga zi. 

Pentru portul extins, pe timp de noapte, se recomandă să ceri sfatul medicului specialist.

Lentile de contact AIR OPTIX plus Hydraglyde

Comandă aici lentilele cu purtare extinsă Air Optix plus HydraGlyde

Printre cele mai bune lentile cu purtare extinsă și pe timp de noapte, se numără și Air Optix plus HydraGlyde. Acestea sunt varianta îmbunătățită a lentilelor clasice, pentru a corecta defectele de vedere sferice și pentru a fi purtate continuu, datorită permeabilității ridicate a oxigenului de 138 Dk/t. În plus, tehnologia SmartShield ține la distanță depunerile de lipide și alte depozite pe lentile, pentru a le simți curate și confortabile.

Air Optix plus HydraGlyde pot fi purtate în regim continuu, timp de 6 nopți. Este foarte important să ceri sfatul oftalmologului cu privire la acest regim care nu este potrivit pentru toți purtătorii de lentile de contact.

Cele mai bune lentile de contact cu purtare continuă (de până la 30 de zile)

Lentile de contact de unica folosinta

Lentilele de contact cu purtare continuă au cel mai mare grad de transmisibilitate al oxigenului. Acestea pot fi purtate ziua și noaptea până la 30 de zile, însă medicii oftalmologi recomandă ca lentilele să fie scoase și plasate în recipientul cu soluție pentru deproteinizare cel puțin o dată pe săptămână.

Purtarea extinsă și cea continuă au anumite limitări și trebuie ținut cont de sfatul medicului înainte de a le purta. De asemenea, se recomandă efectuarea unui control periodic pentru a verifica sănătatea ochilor.

Amintim de următoarele mărci de lentile cu purtare continuă:

Lentile de contact cu purtare extinsa Air Optix Night and Day Aqua

Comandă aici lentilele Air Optix Night and Day Aqua pentru port extins

Air Optix Night&Day Aqua de la producătorulAlcon sunt special create pentru purtătorii cu un program de lucru încărcat sau cei care călătoresc mult ori vor să scape de grija îndepărtării lentilelor pe timpul nopții sau a somnului indiferent de momentul zilei. 

Aceste lentile au o permeabilitate a oxigenului de 175 Dk/t, cea mai mare posibilă, chiar și la port extins sau continuu timp de 30 de zile. Mai mult, aceste lentile îți protejează ochii de infecții, datorită faptului că depunerile proteice sunt împiedicate, iar materialul menține umiditatea și oprește deshidratarea lentilei.

Lentile de contact cu purtare extinsa pe timpul noptii Biofinity

Comandă aici lentilele Biofinity pentru port extins

Biofinity sunt lentile produse de Cooper Vision au un design asferic și sunt create din silicon-hidrogel pentru a menține umiditatea și permeabilitatea crescută a oxigenului pentru portul extins pe timpul zilei și al nopții. 

Aceste lentile îți oferă acuitate vizuală mai bună, clară, cu imagini de o rezoluție a luminii mai bună, datorită tehnologiei Aquaform Comfort Science. Totuși, se recomandă sfatul medicului specialist și în acest caz. 

Lentile de contact cu purtare extinsa pe timpul noptii Biofinity

Comandă aici lentilele cu port extins PureVision 2

De asemenea, cele mai bune lentile pentru port extins sunt și cele din gamele PureVision 2, Purevision 2 for Astigmatism, PureVision, sau Purevision Toricde la Bausch & Lomb. 

Lentilele de contact lunare PureVision 2sunt cele mai subțiri din lume, din silicon hidrogel, special create cu tehnologie High Definition Optics pentru cei care suferă de neajunsul de contrast sau cu imagine neclară, când luminozitatea nu este puternică. 

Aceste lentile îți oferă confort ridicat și un flux crescut de oxigen la nivelul ochilor, pentru o senzație foarte naturală. Poți dormi cu ele pe timpul nopții, însă se recomandă sfatul specialistului. 

Cele mai bune lentile monofocale pentru miopie și hipermetropie

Miopia este cea mai întâlnită eroare de refracție și se manifestă prin dificultăți în vederea clară a obiectelor aflate la distanță. 

Pe rețeta de ochelari sau lentile de contact pentru miopie, dioptriile sunt precedate de semnul “minus” (-). În cazul miopiei, raza de lumină nu ajunge pe retină, ci în fața acesteia.

Hipermetropia este des întâlnită și afectează aproximativ 25% din populație. Oamenii cu hipermetropie pot vedea foarte bine obiectele aflate la distanță, dar întâmpină dificultăți în a se focusa pe obiectele aflate în apropiere. 

Pe rețeta de ochelari sau lentile de contact pentru hipermetropie, dioptriile sunt precedate de semnul “plus” (+). În cazul hipermetropiei, raza de lumină nu ajunge pe retină, ci în spatele acesteia.

Dacă suferi de miopie sau hipermetropie, o poți corecta non-chirurgical cu ajutorul lentilelor de contact care au dioptriile potrivite pentru ochii tăi. Acestea au avantajul de-a oferi vizibilitate completă la purtare, față de o pereche de ochelari care pot limita aria vizuală. 

În cazul acestor defecte de vedere, este important să mergi la consult în mod regulat, pentru a te asigura că porți lentilele cu dioptriile potrivite, care nu afectează sănătatea ochilor.

Lentile de contact pentru miopie Acuvue Oasys with Transitions

Lentilele de contact din gama Acuvue Oasys, de la producătorul Johnson & Johnson, sunt recomandate pentru miopie și hipermetropie, de la lentilele de unică folosință Acuvue Oasys 1-Day la cele bisăptămânale Acuvue Oasys with Transitions cu dioptrii de la -12.00 la +8.00. 

Un alt produs foarte bun pentru miopie sau hipermetropie sunt și lentilele de contact de unică folosință Dailies AquaComfort Plus, produse de Alcon. Acestea pot veni cu dioptrii de la -15.00 la +8.00.

Lentile de contact pentru miopie sau hipermetropie Dailies

Comandă aici lentilele Dailies pentru miopie sau hipermetropie

Dacă ești în căutarea unor lentile de contact care să corecteze miopia sau hipermetropia, există foarte multe branduri performante pe piață. 

Aceste tipuri de lentile de contact sunt cele mai numeroase, disponibile la fiecare producător și le poți alege pe cele din materiale moi precum hidrogel și silicon-hidrogen, de unică folosință sau cu purtare zilnică, extinsă ori continuă.

Poți comanda lentilele de care ai nevoie la cele mai bune prețuri de pe piață, pe Videt.ro

Cele mai bune lentile de contact pentru astigmatism 

La fel ca și miopia/ hipermetropia, astigmatismul este o problemă de refracție. În cazul astigmatismului, raza de lumină nu se focusează într-un singur punct pe retină, ci în mai multe puncte, creând astfel vederea încețoșată la orice distanță, apropiere sau depărtare.

Tipuri de astigmatism

 • Astigmatism miopic simplu: dioptrie sferică 0.00, dioptrie cilindrică (-0.75), ax 180 grade
 • Astigmatism hipermetropic simplu: dioptrie sferică 0.00, dioptrie cilindrică (+0.75), ax 180 grade
 • Astigmatism miopic compus: dioptrie sferică (-1.25), dioptrie cilindrică (-0.75), ax 180 grade
 • Astigmatism hipermetropic compus: dioptrie sferică (+1.50), dioptrie cilindrică (+0.75), ax 180 grade
 • Astigmatism mixat: dioptrie sferică (-1.25), dioptrie cilindrică (+1.75), ax 180 grade (una dintre dioptrii are semnul – și una are semnul +)

Lentilele de contact recomandate problemelor de astigmatism se numesc lentile torice datorită formei lor. Există cel puțin o variantă de lentile de contact torice pentru astigmatism la fiecare producător

Iată mai jos o parte dintre recomandările Videt.ro, pe baza celor mai apreciate de utilizatori. 

De la producătrul Bausch + Lomb, poți alege dintre lentilele PureVision Toric sau PureVision 2 For Astigmatism, Soflens Toric, Soflens Daily Disposable Toric for Astigmatism, ULTRA for Astigmatism.

Lentile de contact torice Purevision 2

Comandă aici lentile de contact PureVision 2 for astigmatism

PureVision 2 for Astigmatism sunt lentile lunare cu design subțiat, pentru maximum de confort, și cu tehonologii benefice pentru purtătorii cu astigmatism. Ele îți asigură o vedere clară și percepția celor mai fine detalii chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Lentilele corectează aberațiile sferice și astigmatismul secundar. 

Dacă dorești să le porți continuu, și în timpul nopții, pentru perioade scurte, este nevoie de sfatul medicului specialist.

Lentile de contact Air Optix for Astigmatism

Comandă aici: Air Optix plus HydraGlyde for astigmatism

De la producătorul Alcon, poți opta pentru lentile de contact torice Air Optix for Astigmatism, Air Optix plus HydraGlyde for Astigmatism sau Dailies AquaComfort Plus Toric.

Air Optix plus Hydraglyde for Astigmatism sunt ultima versiune de lentile de contact torice din cunoscuta gamă Air Optix. Sunt lentile lunare, fabricate din silicon hydrogel cu transmisibilitate crescută a oxigenului pentru ca ochii tăi să fie sănătoși în orice moment. 

Lentilele acestea se bazează pe tehnologii precum SmartShield: un strat de protecție ultrasubțire care protejează suprafața lentilei de impurități si depuneri: și HydraGlyde pentru a menține senzația de umiditate și hidratare pentru maximum de confort la purtat.

Lentile de contact Biofinity Toric pentru astigmatism

Comandă aici: Biofinity Toric pentru astigmatism

Cooper Vision îți oferă lentile precum Biofinity Toric, Frequency XCEL Toric sau Toric XR, Proclear Toric sau Toric XR, Proclear Tailor Made Toric. 

Biofinity Toric se numără printre cele mai bune lentile de contact pentru utilizatorii noștri cu astigmatism. Acestea au un design optimizat pentru o orientare mai stabilă și vedere impecabilă, imediat de la aplicare. Materialul silicon-hidrogel și tehnologiile folosite le recomandă pentru o senzație de prospețime și confort natural pe ochi. 

Lentilele Biofinity Toric sunt recomandate pentru port zilnic, cu frecvență de înlocuire lunară. Pentru uz extins, de până la 7 zile/6 nopți consecutiv, vă sfătuim să cereți sfatul medicului specialist!

În mod similar, poți alege lentilele de unică folosință 1 Day Acuvue Moist for Astigmatism, considerate cele mai bune lentile pentru corectarea astigmatismului și foarte confortabile. Ochii tăi vor rămâne hidratați și sănătoși pe parcursul zilei, în timp ce îți oferă o vedere clară și protecție solară (lentilele blochează 97% dintre razele UV). 

Din portofoliul Johnson&Johnson mai poți purta fără griji Acuvue Oasys for Astigmatism sau Acuvue Advance for Astigmatism.

Lentile de contact pentru astigmatism TopVue

 Brandul de lentile TopVue este foarte îndrăgit de purtătorii de lentile de contact din țară și este unul dintre cele mai populare printre clienții noștri. 

Videt.ro este retailer exclusiv și recomandăm TopVue Air for Astigmatism, lentile de contact torice destinate corecției astigmatismului (descrise la începutul ghidului).

Comandă lentilele TopVue de care ai nevoie, numai la Videt.ro! 

Cele mai bune lentile bifocale sau multifocale pentru prezbiopie

Prezbiopia se manifestă odată cu înaintarea în vârstă, în special după 40 de ani. Aceasta reprezintă pierderea capacității de a focaliza obiectele apropiate și poate fi corectată cu ochelari, lentile de contact sau pe cale chirurgicală.

Dacă suferi și de un viciu de refracție precum miopie sau astigmatism atunci vei fi nevoit să utilizezi fie două perechi de ochelari, fie de ochelari sau lentile bifocale sau multifocale.

Lentilele de ochelari bifocale au două secțiuni: cea din partea de jos destinată vederii de aproape și cea din partea superioară pentru vederea la distanță. Dezavantajul acestor lentile este faptul că vederea intermediară nu este prea clară

Lentile multifocale (progresive), de ochelari sau de contact, te ajută să vezi bine la orice distanță. Dezavantajul principal este reprezentat de perioada de adaptare, care poate dura până la 2 săptămâni.

În cazul acestei afecțiuni, ai la dispoziție foarte multe variante de lentile de calitate și inovatoare, pe care nici nu le simți în timpul purtării. 

Optează pentru lentile de vedere precum Biofinity Multifocal, PureVision 2 for Presbyopia,TopVue Air Multifocal sau 1 Day Acuvue Moist for presbyopia.

Lentile de contact pentru prezbiopie Biofinity Multifocal

Comandă aici lentilele de contact Biofinity Multifocal

Lentilele Biofinity Multifocal sunt fabricate dintr-un material hidrofil, sigur și rezistent la deshidratare și depuneri proteice, iar datorită transmisibilității oxigenului crescută, ochii se mențin mai albi și mai sănătoși. De asemenea, tehnologia specială Balanced Progressive îi asigură vederea perfectă la toate distanțele.

Lentile de contact pentru prezbiopie Purevision

Comandă aici lentilele PureVision 2 for presbyopia

PureVision 2 for Presbyopia sunt și ele preferate de purtătorii de lentile de contact, pentru că sunt foarte confortabile și înlocuiesc cu succes ochelarii de vedere. Acestea vin de la producătorul Bausch and Lomb, sunt lentile de contact lunare destinate corecției presbiopiei.

Datorită designului special creat pe trei zone, aceste lentile oferă o vedere clară la toate distanțele. Tehnologia ComfortMoist garantează confort la purtare, de la prima clipire, așadar sunt recomandate și pentru începători.

Lentile de contact multifocale Acuvue Moist

Comandă aici lentilele multifocale 1-Day Acuvue Moist

În topul celor mai bune lentile de contact pentru prezbiopie se numără și 1 Day Acuvue Moist for presbyopia. Acestea sunt special concepute pentru a se potrivi formei asferice a ochiului și pentru a-și menține poziția pe pupilă indiferent de dimensiune. Centrarea precisă și constantă asigură o vedere superioară și un timp de adaptare cât mai scurt.

Sunt lentile multifocale de unică folosință care conferă hidratare și confort extins pe timpul purtării, chiar și pentru ochii uscați sau sensibili.

Cele mai bune lentile de contact online

Hai la optica medicală Videt din Calea Dorobanților, nr 126–130, București - sau caută pe Videt.ro cele mai bune lentile de contact potrivite pentru tine. Avem peste un milion de lentile de unică folosință, zilnice sau lunare, cu purtare continuă sau extinsă, în stoc, de la toți producătorii de renume, gata să ajungă la tine în cel mai scurt timp.

Aici găsești în permanență stocuri de lentile de contact din toate tipurile și aproape toate dioptriile fabricate. Comandă online și le primești chiar a doua zi!Consultul oftalmologic

Achizitionarea lentilelor de contact

Cuprins și informații generale