Ce sunt lentilele cu tratament antireflex si care sunt avantajele acestora?

Lentilele antireflex sunt produsul dezvoltării tehnologiei în sfera medicală. Acestea vin la pachet cu un set de avantaje și beneficii pe termen lung pentru pacient, printre care se numără creșterea nivelului de confort pe parcursul zilei. În acest articol am pregătit o serie de informații esențiale despre lentilele cu tratament antireflex, pe care vă invităm să le descoperiți în rândurile ce urmează. Recomandăm să respectați sfaturile medicului specialist și să folosiți doar lentile prescrise în baza unei consultații oftalmologice.

Ce sunt lentilele antireflex?

Lentilele antireflex nu sunt altceva decât lentile clasice, concepute să corecteze anumite defecte de vedere, dar care prezintă un tratament special. Rolul principal al acestui tratament este de a bloca reflexia razelor luminoase pe suprafața lentilei. În acest fel, aspectul lentilelor va fi unul plăcut, nu vor ieși în evidență, iar privirea va fi protejată indiferent de condițiile de lumină.

Care sunt avantajele lentilelor cu tratament antireflex?

Tratamentul antireflex are o serie de beneficii pe termen lung, atât în ceea ce privește aspectul general al perechii de ochelari de vedere, cât și pentru sănătatea oculară. Cele mai importante sunt că:

  • Susțin dioptriile prescrise pentru corectarea defectelor de vedere.
  • Conferă un grad sporit de confort în timpul purtării perechii de ochelari, inclusiv pe timp de noapte și la condus. Elimină reflexiile de la 8% la 4%.
  • Asigură siguranță și confort atunci când ochelarii sunt folosiți la calculator, pe o perioadă îndelungată de timp.
  • Permit luminii să pătrundă în câmpul ocular, îmbunătățind astfel acuitatea vizuală și asigurând o transmisie a luminii mărită de 96.5%.
  • Lentilele antireflex au un aspect natural și nu acoperă ochii.

Se pot folosi lentile cu antireflex indiferent de dioptrie?

Fiind vorba despre un tratament, acesta poate fi aplicat la nivelul oricăror tip de lentile, indiferent de dioptrie. Astfel, tratamentul pentru lentile antireflex poate fi aplicat pentru:

Tratamentul antireflex poate fi folosit și pentru ochelarii de soare?

Este important de menționat faptul că lentilele antireflex nu protejează împotriva razelor UV, ci doar elimină reflexiile luminii de pe suprafața lentilei. Este important ca privirea să fie protejată de razele soarelui, indiferent de anotimp. Astfel, vă recomandăm perechile de ochelari de soare disponibile pe videt.ro, într-o varietate de stiluri și de la cele mai cunoscute branduri. Acestea au lentile tratate special să blocheze razele UV să pătrundă în ochi și pot veni în completarea oricăror tipuri de dioptrii.

Cum se îngrijesc corect lentilele antireflex?

Lentilele antireflex nu necesită acțiuni speciale de îngrijire. Pentru prelungirea duratei de viață, ochelarii nu trebuie lăsați niciodată cu suprafața lentilelor în contact cu alte suprafețe sau expuse unei surse de căldură excesive. În plus, se curăță la fel de ușor precum orice altă pereche de lentile, folosind o lavetă și, opțional, soluție specială pentru ochelari.

Așadar, tratamentul antireflex conferă lentilei transparență maximă, o face mai ușor de curățat și diminuează oboseala ochilor. În plus, crește calitatea vederii pe timp de noapte, în special la volan. Pe videt.ro vă punem la dispoziție lentile tratate antireflex, de cea mai înaltă calitate pentru confort și o vedere clară, indiferent de dioptrii și de probleme.

Comentarii